Mi, mennyibe kerül a Szigeten?

Startlap - Startlap
Mutatjuk a 2018-as árakat.

A Szigetre áramló tömeget nézve senkit nem taglóztak le idén sem a fesztivál árai, még mindig százezrek látogatnak el a Hajógyári-szigetre annak ellenére, hogy egy pizzaszeletért akár 1000 forintot is elkérhetnek – írja a napi.hu.

A Sziget Fesztiválon napi tíz-húszezer forintot könnyedén elkölthet valaki a belépőn kívül, ha nem tagadja meg magától az élvezeteket. Félliteres üdítőt és ásványvizet 400-500 forintért kaphatunk, fél liter csapolt sör 700 forintba, 1 deci bor 450 forintba kerül. Pizzaszelethez 1000 forintért, gyrosért 2000 forintért juthatunk hozzá.

Mint korábban megírtuk már, az idei napijegy ára 79-szerese, a hetijegy 55-szöröse a kezdeti áraknak, míg 1993-ban 300 forintos napijeggyel vagy 1800 forintos hetijeggyel lehetett bejutni a fesztiválra, idén az előbbi 24 000 forintért, utóbbi 99 000 forintért vásárolható meg, bár ezzel párhuzamosan a rendezvény költségvetése is a sokszorosára nőtt: 1993-ban 26 millió forintból állt össze a Sziget, 2018-ra ez az összeg 8,6 milliárd forintra, azaz 330-szorosára emelkedett.

Ehhez a folyamathoz hozzájárul az, hogy tavalyelőtt szakmai befektetőként a Providence Equality Partners felvásárolta a Sziget Fesztivált. Gerendai Károly, a Sziget egyik alapítója, jelenleg a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. igazgatósági tagja tavaly azt nyilatkozta, vállalásuk a befektető felé annyi volt, hogy megpróbálják szinten tartani az eredményt, és megcélozzák az évi legalább tíz százalékos növekedést.

Kádár Tamás, a Sziget ügyvezető igazgatója az Indexnek adott interjúban beszélt a későbbi tervekről és perspektívákról, esetleges jövőbeni drágulásról, felvetve a Sziget külföldre terjeszkedését is.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Nem jelenhet meg Moldova György utolsó könyve

képcím

Hálapénzt fogadott el egy főnővér, vesztegetés miatt megindult...

képcím

Mészáros Lőrinc jóval gazdagabb, mint Mick Jagger