Mi, mennyibe kerül a Szigeten?

Mutatjuk a 2018-as árakat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-13 16:37

MTI Fotó: Sóki Tamás

A Szigetre áramló tömeget nézve senkit nem taglóztak le idén sem a fesztivál árai, még mindig százezrek látogatnak el a Hajógyári-szigetre annak ellenére, hogy egy pizzaszeletért akár 1000 forintot is elkérhetnek – írja a napi.hu.

A Sziget Fesztiválon napi tíz-húszezer forintot könnyedén elkölthet valaki a belépőn kívül, ha nem tagadja meg magától az élvezeteket. Félliteres üdítőt és ásványvizet 400-500 forintért kaphatunk, fél liter csapolt sör 700 forintba, 1 deci bor 450 forintba kerül. Pizzaszelethez 1000 forintért, gyrosért 2000 forintért juthatunk hozzá.

Mint korábban megírtuk már, az idei napijegy ára 79-szerese, a hetijegy 55-szöröse a kezdeti áraknak, míg 1993-ban 300 forintos napijeggyel vagy 1800 forintos hetijeggyel lehetett bejutni a fesztiválra, idén az előbbi 24 000 forintért, utóbbi 99 000 forintért vásárolható meg, bár ezzel párhuzamosan a rendezvény költségvetése is a sokszorosára nőtt: 1993-ban 26 millió forintból állt össze a Sziget, 2018-ra ez az összeg 8,6 milliárd forintra, azaz 330-szorosára emelkedett.

Ehhez a folyamathoz hozzájárul az, hogy tavalyelőtt szakmai befektetőként a Providence Equality Partners felvásárolta a Sziget Fesztivált. Gerendai Károly, a Sziget egyik alapítója, jelenleg a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. igazgatósági tagja tavaly azt nyilatkozta, vállalásuk a befektető felé annyi volt, hogy megpróbálják szinten tartani az eredményt, és megcélozzák az évi legalább tíz százalékos növekedést.

Kádár Tamás, a Sziget ügyvezető igazgatója az Indexnek adott interjúban beszélt a későbbi tervekről és perspektívákról, esetleges jövőbeni drágulásról, felvetve a Sziget külföldre terjeszkedését is.

 

Mai nap hírei

Texasban megfagytak a majmok is

koponyeg.hu3 órája

Egy újabb nagy gyomrost vittek be a koronavírusnak

liner.hu4 órája

Nem engedélyezik itthon a fizetős Covid-oltásokat

novekedes.hu5 órája

Düsseldorfi rendőrök 34 fuldokló, éhező kutyát találtak egy magyar autóban

168.hu5 órája

Együtt butázta és parasztozta a magyarokat Pörzse Sándor és Havas Henrik

demokrata.hu6 órája

Máris elfagyott a kajszi a februári hideg éjszakákon?

agroinform.hu7 órája

Orbánt diktátorozó példamondatokat kapott Varga Judit, amikor Brüsszelben franciát tanult

444.hu11 órája

Esküvői dolgozók elárulták: ebből sejtették egy lagzin, hogy a pár házassága rövid lesz

joy.hu13 órája