"Fák you" - ezrek tüntetnek a Kossuth téren Orbánék erdőirtási törvénye ellen

Startlap - Startlap
"Tarvágás, ez Orbán Viktor kormányának az új jelszava, ami nagyjából mindent el is mond róluk." Esti hírösszefoglaló.

“Fák you” – ezrek tüntetnek a Kossuth téren az erdőirtási törvény ellen

Számos ellenzéki politikus jelenlétében, sok családosan érkező tüntetővel kezdődött meg péntek délután az LMP tüntetése a Parlament előtt. A demonstrációra azért került sor, mert a kormány az erdő- és természetvédelmi törvényt felülírva, az energiaválságra hivatkozva még természetvédelmi területen is megkönnyítette a tarvágást. Élő tudósítás.

Úgy hangzik, mint Hitler” – fesztiválozókat kérdeztek a Szigeten Orbánról és Semjénről

Egy kicsit féltem Magyarországra jönni, mert ilyen a légkör az országban

– mondja egy német nő, egy férfi pedig egyenesen úgy fogalmaz, Orbán Viktor “egy hatalmas idióta”, akinek “mennie kell”. A 24.hu stábja külföldről érkezett fiatalokat és időseket szembesített a magyar miniszterelnök és helyettese nagy botrányt kavaró kijelentéseivel. Videó.

Két napra teljesen leállnak a kis benzinkutak

MTI/Komka Péter

A 300-400 benzinkutat tömörítő Független Benzinkutak Szövetsége már július közepén jelezte, hogy “lélegeztetőgépen” vannak a kisebb kutak, utalva arra, hogy jogszabály szerint támogatás jár nekik, ez a pénz azonban nem érkezett meg. Részletek.

Megvalósul Orbán álma: Magyarország történetének legnagyobb beruházása készül Debrecenben

A kínai CATL Németország után Magyarországon hozza létre második üzemét. A világ legnagyobb akkumulátorgyártója 7,34 milliárd eurót, vagyis mintegy 3 ezer milliárd forintot fektet be nálunk, az első gyártóüzem építése még az idén elkezdődhet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Karácsony: Éjszakai rendeletben, mindenféle egyeztetés nélkül utcákat vesznek el a fővárostól

“Döbbent csodálattal figyeli, mire van ideje” a kormánynak, miközben az adóemelések, az erdőirtás, a tanársztrájk vagy a “sztratoszférába” ugrott élelmiszerárak miatt szoronganak a családok ezrei – olvasható a főpolgármester Facebook-oldalán, aki megjegyzi, az érintett V. kerületi közterületek aztán a “Rogán-modell” sorsára juthatnak majd. Bővebben.

Új, széklettel terjedő járvány veszélyére figyelmeztet Müller Cecília

Ugyan még mindig nincs szó túl nagy betegszámról, de tavaly óta a többszörösére nőtt a fertőző májgyulladásos megbetegedések száma az országban, pedig még csak hét hónap telt el az évből. Az országos tiszti főorvos körlevélben tájékoztatott a lehetséges tünetekről és a szükséges óvintézkedésekről. További információkért katt ide.

Rendet tett a NAV a robogósok ügyében: nem érheti őket hátrány a kutakon

A robogóvezetők forgalmi híján nem tudják igazolni a töltőállomásokon, hogy a jármű magyar állampolgárságú, természetes személy birtokában van, így viszont a 480 forintos üzemanyagra sem jogosultak. Most megérkezett az adóhivatal válasza. Íme.

Jakab Péter elmagyarázta, miért nem adja vissza a mandátumát a Jobbiknak

… a mandátumért vérzik a szívem. […] sok kipróbált vidéki harcostársunk állna készen, hogy az első sorban, friss erőként küzdjön […]. Akik nem adják vissza a mandátumot, ezeket a harcostársakat veszik semmibe

– mondta Jakab még két éve, amikor Sneider Tamás és Varga-Damm Andrea mandátumával együtt távozott a pártból. Most Jakab Péter is ugyanezt tervezi – erre a linkre kattintva kiderül, miért.

Januárban érkezik az orvosbéremelés harmadik lépcsőfoka

MTI Fotó: Komka Péter

Pintér Sándor egy korábbi munkaértekezletén komoly felvetésként hangzott el, hogy a törvényben rögzített béremelés harmadik lépcsőjét csak differenciáltan osszák ki, amit a kamara akkor nem fogadott el. A Magyar Orvosi Kamara elnöke és a belügyminiszter pénteki egyeztetésén sikerült megállapodni. Bővebben.

Változékony, de kellemes kirándulóidő érkezik a hétvégére

Egy hidegörvény hatására felhős és némi esővel tarkított, ugyanakkor továbbra sem forró időszak várható, napsütéssel társítva. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ez is érdekelhet

képcím

Airsoft pisztollyal lőttek Budapesten kukásokra

képcím

Orbán Viktor megnevezte Magyarország ellenfeleit a zártkörő...

képcím

Az OTP feljelentette Karácsony mozgalmát