Megnéztük mennyibe került 1993-ban a Sziget belépő

Startlap - Startlap
Megdöbbentő, hogy mennyit nőtt azóta a karszalag ára.

Diáksziget néven rendezték meg 25 évvel ezelőtt az első Szigetet Gerendai Károly és Müller Péter Sziámi saját ötlete alapján. Már az 1993-as buli helyszínéül is az Óbudai-sziget szolgált. Az alternatív vagy inkább rock zenei fesztiválnak indult esemény a 2000-es években vált összműfajú fesztvállá, de azóta nem csak muzikális kínálat, hanem a belépőjegyek ára is jelentősen változott.

A portofolio.hu szerint ugyanis az első évben 300 forintért lehetett egy napra bemenni a rendezvényre, a hetijegy mindössze 1800 forintba került. Mai fejjel ezek az árak elképzelhetetlenek, aki idén szemezgetett a programokkal, azt láthatta, hogy a napi belépőért 23900, a heti szalagért 99000 forintot kérnek el a szervezők.

A portál egy gyors számítást is végzett: ez alapján a hetijegy 55-szörösére, míg a napijegy 79-szeresére emelkedett az elmúlt negyed század alatt . A Sziget főszervezőjével, Kádár Tamással készített videóból azonban az is kiderül, hogy ezzel párhuzamosan a költségvetés 330-szor nagyobb lett, az első fesztivált még 26 millióból, az ideit 8,6 milliárd forintból rendezték.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem jelenhet meg Moldova György utolsó könyve

képcím

Hálapénzt fogadott el egy főnővér, vesztegetés miatt megindult...

képcím

György István: Nincs semmiféle káosz, jól szervezett az oltás