Országos gazdatüntetést hirdetett augusztus 20-ára Szeged rejtélyes módon eltűnt önkormányzati képviselője

Startlap - Startlap
A különös ügyeiről hírhedt Szabó Bálint az államalapítás ünnepén vonultatna fel traktorokat a fővárosban az aszály miatt, és úgy tervezi, hogy "a traktorok a rakparton maradnak". Esti hírösszefoglaló.

Országos gazdatüntetést hirdetett augusztus 20-ára Szeged rejtélyes módon eltűnt önkormányzati képviselője

Szabó Bálint traktorokkal akarja eltorlaszolni a főváros közlekedését, és egészen a hó végéig folytatná a demonstrációt, így a mezőgazdasági járművek majd a rakparton “maradnak”, de vidéki főútvonalakra és autópályákra is hívott gazdákat. Szabó Bálint több kétes ügybe belekeveredett, amelyek közül talán a legfurcsább tavaly márciusi felszívódása és az arra adott magyarázata volt, amely így szól:

egy égő szalmabálához kötöztek a cipőfűzömnél fogva a makói tanyavilágban.

Bővebben.

Kommentben bizonygatja a fideszes képviselő, hogy erős a forint

Kósa Ádám kormánypárti EP-képviselő a 168 órával kezdett kommentháborúba, miután a lap észrevételezte, hogy az “erős” forintárfolyamon örvendező posztja alig néhány óra alatt elvesztette érvényét, miután az eleve alig éledező magyar fizetőeszköz rögtön 400 forint alá gyengült. Miközben a forint történelmi mélypontja felé közelít, Kósa Ádám egy megtalálhatatlan internetes linkre mutogat. Bővebben.

Százezer forintot kér a szülőktől egy óbudai gimnázium a gázszámlára

Míg tavaly 5,5 millió forintból, az idei árak mellett 58 millió forintból tudnák fedezni az éves gázdíjat a Kőrösi Csoma Sándor Baptista Gimnáziumban. Amennyiben nem sikerült összegyűjteniük az összeget, félő, hogy digitális oktatásra kell állniuk. További információkért katt ide.

Rendeletben tiltotta be a tarvágást az állami erdőkben az Agrárminisztérium

MTI/Kovács Attila

Miniszteri utasítás jelent meg a Magyar Közlönyben, amelynek értelmében a válsághelyzettel indokolt tarvágás mégsem lesz mindenhol kivitelezhető. Nagy István tárcavezető külön sajtóközleményt is kiadott, amelyben jelezte, ezzel

egyértelműen cáfolja a sajtóban megjelent hamis feltételezéseket.

Részletek.

Magyar lapokat vádol az orosz külügy Moszkva “különleges hadműveletének” diszkreditálásával

Különös közlemény jelent meg az Ukrajnát lerohanó Oroszország külügyminisztériumának Facebook-oldalán. A tárca név szerint sorolja a hvg.hu és a Népszava portáljait, illetve konkrét cikkeket, amelyekben problémásnak értékelték a tájékoztatást. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Eltévedt egy vonat Fejér megyében

A Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressznek egészen Százhalombattáig sikerült eljutnia, mire a vasúttársaság munkatársai megállították, és Székesfehérvárra irányították. Az esetről itt írnak.

Videón, ahogy fesztiválozókat vernek a Szigeten a biztonságiak

A felvétel a Sziget által a fesztivál idejére kibérelt Európa hajóhoz vezető hídon készült, és jól látszik rajta, ahogy a biztonsági emberek ököllel ütnek több vendéget. Az ügyről internetes fórumokon is felbukkantak beszámolók, a Sziget sajtóosztálya egyelőre nem kommentálta a hírt. Íme a videó.

Mégsem lesz teljes a zárvatartás a kis benzinkutakon

Miután a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) jelezte, a hét végén két napra felfüggeszti működését a szervezethez tartozó több száz töltőállomás, az Agrártárca tárgyalásra hívta az FBSZ-t. Az megbeszélés fejleménye, hogy az egységes bezárás tervén módosítottak, és a kutak egy része üzemelhet. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Netflixes mesét vizsgál a Médiahatóság egy csók miatt

Mario Tama/Getty Images

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnak az a problémája, hogy a csókolózó felek mindketten nőneműek. Emiatt állítólag több bejelentés érkezett, amelyeket a szerv “hatósági ellenőrzés keretében” vizsgál. A helyzet fonákja, hogy a Netflixet leginkább a holland jogszabályok, és nem a magyar kormány “gyermekvédelmi” törvénye kötelezi. Részletek.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára