Kiemelt Hírek 2018. november 08.

Meztelenül kuporgott a kamrában - így fogták el a futónő támadóját

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 08.
H. Istvánt tulajdonképpen a felesége buktatta le.

Céges buliból tartott hazafele H. István, amikor a Jászberényi úton összeverte és megpróbálta megerőszakolni Makai Viktóriát. Erről a X. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka, Oláh Dávid beszélt a Zsaru Magazinnak. A cikket a 24.hu szemlézte.

Az esetről már több ízben írtunk, a törzsőrmester elbeszéléséből azonban most az is kiderült, hogyan fogták el a rendőrök nem sokkal a brutális támadás után a gyanúsítottat.

Mint ismert, a futónő férje az otthonról a megszokottnál tovább távol maradó feleség keresésére indult, és ő maga rángatta le az áldozatról H. Istvánt, aki elmenekült a helyszínről. Az asszonynak azonban felrémlett, hogy egy közeli üzletben már többször is látta a támadóját. A részletes személyleírása után a nyomozók pedig azonnal a futónő által említett bolt felé vették az irányt. Az üzletvezetőtől megtudták, hogy a férfi nemrég indult el a munkahelyi buliból, ahol alkoholt is fogyasztott.

Mivel a támadó véresen érkezett haza, a felesége telefonon az éppen a rendőrökkel tárgyaló üzletvezetőnél arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin. A nyomozóknak innentől könnyű dolguk volt, H. Istvánt kőbányai lakásnak kamrájában találták meg anyaszült meztelenül.

A 24.hu megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság elmondta, H. István ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás folyamatban van. A folyamatban lévő eljárás további részleteiről azonban nem kívántak nyilatkozni.

Keresés az oldalon