Kiemelt Hírek 2019. december 24.

Meztelen Gréczy és Borkai, ellenzéki győzelem, hajótragédia: ezek voltak az év hírei

bubba Kiemelt Hírek 2019. december 24.
Karácsony alkalmából rendhagyó módon az egész évből gyűjtöttük össze a legfontosabb történéseket esti hírösszefoglalónkban.

Pucérszelfik Gréczy Zsoltról

Névtelen emailcímről több szerkesztőséghez érkeztek be Gréczy Zsolt DK-s képviselő meztelen képei, köztük kifejezetten explicit darabok is, a nemi szervéről. A képeket küldő ismeretlen azt állította: a politikus zaklatta őt ezekkel a fotókkal. Gréczy eleinte tagadott, majd lemondott mandátumáról a pucérszelfik miatt. Vadai Ágnes hétfőn az Egyenes beszédben fejtette ki, miként juthattak hozzá Gréczy fotóihoz. Erre a linkre kattintva videón nézheted meg Vadai nyilatkozatát.

Van egy polgármester, akiből fogalom lett az idén: hol tartanak most Borkai Zsolt ügyével?

Borkai Zsolt nevét régebben Győr városán kívül nem olyan sokan ismerték. Ez egy csapásra megváltozott, amikor egy blogon videofelvételeket szivárogtattak ki róla, ahogy prostituáltakkal létesít intim viszonyt, és közben a háttérben Fekete Pákó híres Add ide a didit című slágere szólt. Azóta már igét is faragtak a nevéből: megszületett az ún. borkaizás, amit inkább nem definiálnánk. Az egykor még köztiszteletnek örvendő olimpiai bajnok polgármester nemcsak a hivatásos lányokkal, hanem a közpénzekkel is szorosabb viszonyt ápolhatott a kelleténél

Tragédia a Margit-hídnál: 27 ember veszett oda a Hableány-katasztrófában

Talán semmi sem rázta meg úgy a hazai közvéleményt, mint a Hableány turistahajó május 29-i tragédiája, amelynek során 27 ember veszítette életét. Az áldozatok többsége dél-koreai állampolgár volt, a halálukhoz egy ütközés vezetett a Viking Sigyn svájci szállodahajóval. Szerdai hír, hogy a Margit-híd alatt valaki egy apró, szívmelengető emléket állított a balesetnek. Ha érdekel, miről van szó, akkor kattints ide.

Brutális családirtás Győrben: megakadályozható lett volna a tragédia?

Két gyermekét megfojtotta, majd magával is végzett december 15-én a győri családapa. A gyilkosságot csak hatéves kislánya élte túl. Nem ez volt az első ilyen eset, Varga Judit igazságügyi miniszter vizsgálatot rendelt el.

Önkormányzati választás: az ellenzék tarolt, és rengeteg visszás eset volt

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Az október 13-i önkormányzati választáson minden várakozást felülmúlt az ellenzék teljesítménye.

A főpolgármester Karácsony Gergely lett, Tarlós István elvesztette a választást.

A fővárosi közgyűlésben ellenzéki többség lett, az összes megyei közgyűlés maradt kormánypárti többségű. A budapesti kerületekben a várakozásokat meghaladó számú ellenzéki polgámesterjelölt győzött – összesen 14. 

Az alábbiakban két cikket választottunk a voksolással kapcsolatban: az egyikben szemléletes ábrák segítségével taglalják az eredményből levonható következtetéseket, a másikban betekintést engednek abba, hogyan próbálhattak idén csalni a szavazatokkal.

Hadházy Ákos lóf*szos táblát dugott Orbán Viktor orra alá

Október 21-én Hadházy Ákos szintet lépett az ellenzék parlamenti tiltakozásaival: vitt magával néhány táblát, amiket Orbán Viktor beszéde közben kezdett el lapozgatni, közvetlenül a pulpitus alatt. Sajnos a ló nemi szervéhez nem jutott el, de olyan remekművek, mint például a  “Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”, előkerültek. Éppen ez a felirat volt az, amit a miniszterelnök megkísérelt kivenni Hadházy kezéből, majd dulakodás is volt, de ez már egyéb kormánypárti képviselők részvételével történt. Erről az egészről egy halom fotó és videó is van, méghozzá itt.

Erdogan  és Putyin is Budapesten járt, összesen 300 millióba került

November 7-én Budapest közlekedése megbénult, mert Recep Tayyip Erdogan meglátogatott minket. Az állítás nem túlzás, számos embernek tette tönkre az estéjét a török elnök érkezése. Nem sokkal később kiderült, hogy Washingtonban például mindösszesen egy háztömböt zártak le Erdogan miatt, miközben nálunk majdnem a fél várost. Mit csinált Erdogan, amíg Budapest várakozott? Mennyibe került a látogatása? Hogyan szívtak miatta a főváros lakói?

Putyin is nálunk járt idén; az orosz elnök miatt a Készenléti Rendőrségnek 50,4 millió, a török elnök látogatásakor 24,9 millió forintot kellett pluszban kiadnia, a TEK munkatársai Vlagyimir Putyin esetében összesen 1780, míg Recep Tayyip Erdogan látogatása miatt 2149 túlórát teljesítettek.

Egy 28 éves nő megölt egy állatkerti teknőst

Júniusban hatalmas felháborodást keltett a hír, hogy egy nő a Fővárosi Állat- és Növénykertben egy kő segítségével végzett egy görög teknőssel. Az elkövetőt nagyjából az egész ország meggyűlölte, és ezen nem sokat segített az alábbi cikkben látható felvétel, amelyen zavartan, mosolyogva nyilatkozott a történtekről.

Greta Thunberg: a világ megmentője, vagy maga az ördög a copfos svéd kislány?

A 16 éves Greta Thunberg, aki aktivista karrierje kezdetén még a stockholmi parlament lépcsőjén sztrájkolt, idén már a Time magazin címlapján szerepelt, mint az év embere. Amennyien imádják, annyian utálják a fiatal lányt: támadói szerint Thunberg nem más, mint a zöldlobbi gyermekkatonája, akit a baloldali politikusok és a zöld üzletben érdekelt vállalatok használnak. Kinek van igaza, kicsoda Greta Thunberg? Erről szól ez a cikk.

Több mint 200 év után idén először nem lesz karácsonyi mise a Notre-Dame-ban

A gótikus székesegyház április 15-én leégett. Még nem fejeződtek be az épületrészek megerősítési munkálatai és a terület szennyezőanyagoktól, köztük az egészségre ártalmas ólomtól való megtisztításával sem végeztek. A  párizsi egyházmegye most bejelentette: nem lesz karácsonyi mise – 200 éve nem történt ilyen. 

Az április 15-én leégett katedrálisban még a náci megszállás se tudta megakadályozni, hogy karácsonyi misét tartsanak. Annak, aki mégis szeretne az épületben gyönyörködni, egy jégből készült másolattal kell beérnie: a Magas-Tátrában 18 szobrász 1880 jégtáblából formázta meg a műemléket. 

Fotó: Veronique de Viguerie/Getty Images

A miséről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz. A jégszobrot pedig itt csodálhatod meg, ahol egy videót is találsz arról, hogyan készítették.

Keresés az oldalon