Kiemelt Hírek 2020. augusztus 02.

Mesébe illő fotók készültek a nógrádi napkeltéről

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 02.
A fényképeken a vasárnapi pirkadat látható a salgói várnál. Esti hírösszefoglaló.

Mesébe illő fotók készültek a nógrádi napkeltéről

A fényképeket, amelyeket Komka Péter készített, erre a linkre kattintva nézegetheted.

Gyurcsány Ferenc: Mi a valóság? Az, hogy tönkre akarjak tenni a fesztiválpiacot

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy míg focimeccsek megtartására továbbra is van lehetőség, a “zenés-táncos rendezvényeket” betiltják a járványveszély miatt. A DK elnöke dühös posztban reagált a hírre. Íme.

Havonta több millió maszkot ígértek, de több hónap alatt is csak ennek a töredéke jött le a sátoraljaújhelyi börtön kínai maszkgyártó csodagépsoráról

Orbán Viktor áprilisban kizárólag azért látogatott el a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön épületébe, hogy megnézze a Kínából érkezett, maszkokat gyártó gépsort. A videóban többször elhangzik a lelkesítő 2,8 milliós szám, ami a gyártósor kapacitására vonatkozik. Valami azonban nagyon nem stimmelhet a matekkal: Hadházy Ákos megkérdezte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, mennyi arcmaszkot sikerült elkészíteni, és különös választ kapott. Videó és további részletek itt találhatók.

Kiskorú lányokat futtatott Budapest belvárosában egy ötfős banda

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében folytatott nyomozás során jöttek rá, hogy a célkeresztjükbe került egyik férfi fiatal lányok prostituálásából él. A 19 éves fiatalember kapcsolatait feltérképezve több más személy gyanúba került. Bővebben.

Vidnyánszky Attila kinevezése miatt újabb tanár mondott fel a Színművészeti Egyetemen

Orbán Viktor és Vidnyánszky Attila érkezik az új Nemzeti Színház első igazgatója, Schwajda György szobrának felavatására a teátrum előtti parkban 2015. április 29-én. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A Miért elfogadhatatlan számomra a kinevezett kuratórium? című friss Facebook-bejegyzésében Gáspár Máté, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti és Művészetközvetítői Intézetének megbízott vezetője részletesen megindokolja döntését. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken jelentette be, Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti kuratóriumának elnöke, Gáspár a második, aki ennek köszönhetően távozik. Részletek itt.

Koronavírus itthon: új fertőzöttek vannak, halálos áldozatok nincsenek

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A naprakész kormányzati statisztikákat a vírusról ebben a cikkben ismertetik.

Lefektették az alapkövét az erdélyi bokszközpontnak, amelyet közel félmilliárddal támogatott a magyar állam

Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének célja, hogy a magyar ökölvívó-bajnokságot kiterjesszék az egész Kárpát-medencére. Bajkain túl Böjte Csaba ferences szerzetes is felszólalt az ünnepélyes átadón, ugyanis az általa kialakított árvaházlánc is érintett a dologban. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Évek óta elválaszthatatlanok voltak, együtt altatták el a két idős oroszlánt

Fotó: Hoberman Collection/Universal Images Group via Getty Images

A Hubert és Kalisa közötti szoros kötelék nemcsak gondozóiknak, de a látogatóknak is feltűnt a Los Angeles-i állatkertben. A fogságban töltött oroszlánokhoz képest jóval tovább élő két állatról itt olvashatsz tovább.

Ukrajna bejelentette, hogy olimpiát akarnak rendezni, de mintha elfelejtették volna, hogy 6 éve háborúban állnak

Ukrajnában 2014 óta dúlnak a fegyveres harcok, de ez valamiért nem zavarja Szerhij Bubka egykori olimpikont, az Ukrán Olimpiai Bizottság elnökét, aki már dolgozik a nagy terv megvalósításán. Minderről bővebben itt írnak.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek

A porajmos túlélői érkeznek a sachsenhauseni koncentrációs táborba 2006-ban. (Fotó: Sean Gallup/Getty Images)

1944. augusztus 2-án éjjel háromezer cigányt gyilkoltak meg a nácik az auschwitzi haláltáborban, ezért évtizedek óta ezen a napon emlékeznek a népirtás minden cigány származású áldozatára. Fotók és további részletek itt.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon