A Szerencsekerék legviccesebb pillanatán ma is hangosan röhögünk

Már mindenki tudta a megfejtést, de a játékosnak sikerült eltévesztenie, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy ezzel szállóigét alkotott. Déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-08-02 11:50

Forrás: YouTube/csuszokotes

A Szerencsekerék legviccesebb pillanatán ma is hangosan röhögünk

A Magyar Televízió 1993-ban indult vetélkedőjének legjobb másodperceit egy kedves bajszos úriembernek köszönhetjük, aki amikor már nyilvánvaló volt, mi a megfejtés, téves megoldással állt elő, és szerencsétlenségére olyan választ adott, ami örökre emlékezetes maradt. Videó és további részletek itt.

Lošinj: a gyógyítás aprócska, különleges horvát szigete, ami királyi kikapcsolódást kínál

Lošinj egy kicsi horvát sziget az Adria északi részén, a Kvarner-öböl szélén, ahová már a Habsburg Birodalom uralkodói is szívesen jártak nyaralni, főként gyógyító tulajdonságai miatt. A speciális mikroklímával és gyógynövényvilággal bíró terület a wellness szigetévé vált, és több betegség esetén igazoltan jótékony hatással bír. Nem véletlen, hogy ma is a turisták népszerű célpontja, és ha elolvasod ezt a cikket, szinte garantált, hogy te is rögtön kedvet kapsz egy tengeri kiránduláshoz erre a csodálatos helyre.

Majdnem pont 100 éve történt az első igazi hollywoodi szexbotrány: egy modell meghalt és egy sztárkarrier véget ért

Roscoe Arbuckle egy híres némafilmsztár volt, akinek nemi erőszak ügye tett pontot karrierjére. A vád szerint 1921 szeptemberében megerőszakolta Virginia Rappe modellt, aki négy nappal később meghalt. Az esetet hatalmas figyelem övezte, azóta is számos cikk született róla, de az írások középpontjában általában Arbuckle állt. Virginia Rappe nevét elfeledték, és arról, hogy mi történt vele, kevés szó esett. A mindösszesen 26 évesen elhunyt lányt nemi beteg, alkoholista prostituáltként állították be, és azt a benyomást keltették, mintha ő tehetne saját haláláról. Ki volt Virginia Rappe valójában, és mi történt 1921 őszén? Innen kiderül.

A világ egyik legnépszerűbb könyve az orosz elítéltek kedvenc regénye

Fotó: Alexander RyuminTASS via Getty Images

Felmérést végzett az elítéltek legkedveltebb olvasmányairól az orosz Büntetés-végrehajtási Szövetségi Szolgálat, így ebből a cikkből te is megtudhatod, melyek a rabok kedvenc szerzői és kötetei.

Felismered a legnagyobb magyar férfi színészeket?

Annyi sztárt termelt a huszadik század a magyar színészek között, hogy tizet választani közülük nem egyszerű mutatvány. De annak ellenére, hogy igazi legendákról van szó, sokan nem ismerik fel őket. Neked vajon sikerül? Íme a kvíz.

“Úgy beszéltünk a temetésről, mint egy bevásárló listáról” – 40 éves se volt, de önéletrajzi könyvét már nem fejezhette be a finn sífutónő, akit agresszív gyomorrák támadott meg

Mona-Liisa Nousiainen a 2018-as szezonban fáradtságra panaszkodott, ezért felkereste orvosát, ahol kiderült, hogy a gyomorrák egy agresszív típusában szenved. Tavaly júliusban, 36 évesen halt meg. Utolsó hónapjaiban önéletírásán dolgozott, amiben felkavaró dolgokat mesélt betegségéről. Részletek itt.

Emlékszel még az 50 filléres fagyira? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor meg azért gyere velünk egy kis időutazásra

Ma, amikor egy gombóc fagylalt nagyjából 300 forintba kerül, de attól függően, hol járunk, simán elkérhetnek akár 500 forintot is ezért a nyári édességért, meglepő belegondolni abba, hogy a negyvenes években elég volt 50 fillér a fagyizáshoz. Ráadásul ez az ár két évtizeden át nem változott, még a hatvanas évek végén is kaphattunk a kicsi tölcséres fagyiból 50 fillérért. Ebben a cikkben egy szuper galéria keretében ezeket az időket idézik fel, a fagyizó, rövidnadrágos kisfiúktól a fagyiskocsin át a torkos felnőttekig.

Így óvd a bőrödet napozáskor

Elcsépeltnek tűnik, de egyáltalán nem az: a napégés elleni védelem minden nyáron aktuális, mert az UV-sugárzás komoly károkat okozhat, és sokan még mindig nincsenek tisztában az alapszabályokkal. Ebben a cikkben  bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat, és néhány terméket, amelyek remekül használhatók a leégés megelőzésére, illetve kezelésére.

Kiválasztották az év madarát: te ismered ezt a fajt?

Fotó: Arterra/Universal Images Group via Getty Images

Megszületett a győztes madár a Madártani Egyesület szokásos nyári szavazásán, így megvan a 2021-es év madara. Idén olyan énekesmadarak közül lehetett kiválasztani a kedvencet, amelyek agrár élőhelyekhez kötődnek, így a gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak tekinthetők. Részletek itt.

Három csillagjegy, aki sokáig hűséges lehet, de aztán mégis félrelép

Az asztrológia tanának követői szerint van három csillagjegy, amelynek szülöttei függetlenek, imádják a szabadságot, a kötöttségeket pedig nem jól tűrik el. Lehetnek kitartóak és hűségesek, ugyanakkor időnként engednek a csábításnak. Ha kíváncsi vagy, kikről van szó, akkor ezt a cikket olvasd el.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Ellopott óriáspontyot kellett visszaszerezniük a halőröknek

agroinform.hu2 órája

Radócz Zoltán: kettészakadt a társadalom, szinte semmit sem javult milliók helyzete

szolnok.ezalenyeg.hu5 órája

Több mint húsz új fertőzött és két halálos áldozat hazánkban

demokrata.hu5 órája

Tekintélyes víznyelő nyílt egy kertben, Floridában

koponyeg.hu6 órája

Cameron Diaz 6 év után végre elárulta, miért hagyta abba a filmezést

femcafe.hu6 órája

A Windows 10 furcsasága

itbusiness.hu7 órája

Ez lesz a fogkrémes tubus alternatívája!

napmintnap.com18 órája

Xiaomi Mi 10 Pro Plus: a kamerasziget-verseny nyertese

gsmring.hu19 órája