Csernobili hangulatot idéz a Börzsöny elfeledett kisvasútja

Startlap - Startlap
Az egykor népszerű vonal nagy része ma már romokban hever. Heti hírösszefoglaló.

Csernobili hangulatot idéz a Börzsöny elfeledett kisvasútja

A Kemence környéki, egykor több mint félszáz kilométernyi hálózatból ma már csak a csarnavölgyi vonal nem egészen nyolc kilométere fekszik a helyén.A szakasz többi részének reménytelen állapotát ez a fényképes cikk mutatja be. 

Merkely Béla szerint szinte tuti lesz második hullám, de még egyszer nem lehet úgy lezárni az országot, mint tavasszal

A Semmelweis Egyetem (SOTE) rektora az ATV Heti Napló című műsorában Sváby Andrásnak vázolta fel, mikor számíthatunk az új koronavírus-járvány második hullámára itthon, és milyen intézkedéseket lenne érdemes hozni most és a későbbiekben. Részletek itt.

Visszamondta az állást az Index új főszerkesztő-helyettese, és Bodolai László bocsánatot kért Dull Szabolcstól

Tevan Imre csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy elfogadja a pozíciót, aznap délután már aggályait hangoztatta, majd összesen 24 óra sem telt el, mire közölte, mégsem lesz belőle főszerkesztő-helyettes, és döntését hosszas bejegyzésben indokolta. Íme.

Az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke a Klubrádióban értékelte az elmúlt napok eseményeit. A beszélgetés során Bodolai László sok más érdekes kérdés mellett Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgására is kitért: ezt okos lépésnek tartja, ugyanakkor egy dolgot megbánt. Ha kíváncsi vagy, mit mondott, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ráesett egy babakocsit toló nőre egy ablakból kizuhanó ember Budapesten

Kizuhant egy emeletes ház ablakából egy férfi és ráesett egy babakocsit toló nőre a fővárosban; mindketten meghaltak. A megrázó esetről ez a cikk számol be.

Visszavonhatják a rákos betegek életmentő műtéteire előre pénzt kérő veszprémi orvos elismerését

Dr. Udvary Jánost 2016-ban a Veszprémi jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a vesztegetési ügyeiért. Ennek ellenére a minap a Csolnoky Ferenc Kórházban Udvary orvosigazgatói dicséretben részesült. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki az ügyről, és az intézmény főigazgatója is megszólalt. Részletek itt.

Lázár János lett a teniszszövetség új elnöke

A korábbi elnök, a fideszes országgyűlési képviselő Szűcs Lajos meg sem jelent a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlésén, csupán egy levelet küldött maga helyett. Tekintve, hogy egyetlen elnökre és egyetlen alelnökre lehetett szavazni, és a háttéralku már ismert volt, ez nem meglepő. Három nyitott kérdés azért még maradt a több milliárd adósságot felhalmozott sportszervezettel kapcsolatban. Részletek itt.

A Balettintézet régi diákjai vallottak a kíméletlen intézményről

Volt, aki névvel, volt, aki név nélkül, de mindenki hasonlóan brutális hangulatot és durva történeteket idézett fel a Balettintézet egykori tanulói közül, amikor a tánciskoláról beszéltek. A szigoráról hírhedt intézmény félistenként kezelt, korlátlan hatalommal bíró, és azzal előszeretettel visszaélő balettmestereiről és az idősebb diáktársak által gyakorolt terrorról meséltek, amiről mindenki tudott, a gyerekek ugyanis jelezték a komolyabb visszaéléseket, mégsem tett senki semmit. Részletek itt.

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök lett a Színművészetin

A Nemzeti Színház igazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke. Ez az elmúlt hónapok eseményeinek tükrében várható is volt, azonban az már kevésbé, hogy a kuratóriumi tagok között két olajcég vezetője is helyet kapott. Minderről errefelé tudható meg minden fontosabb részlet. 

A sátoraljaújhelyi kórházban megerőszakoltak egy beteget, az egyik dolgozó a gyanúsított

A nemi erőszakról az RTL Klub értesült, majd később a rendőrség közleményben fejtette ki, mi történt pontosan. Részletek itt.

Trump újabb ötlettel állt elő: most már az elnökválasztást is elhalasztaná

Fotó: Montinique Monroe/Getty Images

Az őszi elnökválasztás elhalasztására szólított fel a Twitteren az amerikai elnök. Úgy véli ugyanis, a koronavírus-járvány miatt előtérbe kerülhet egy bizonyos szavazási forma, amelynek tömegessé válása csalások sorozatához vezethet. Hogy miről is van szó, az idekattintva azonnal ki fog derülni.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Hvg: Orbán lánya 600 ezres táskával a vállán találkozott...

képcím

Orbánt legkisebb lánya is elkísérte Donald Trumphoz

képcím

Fotókon Orbán Viktor és Donald Trump találkozója