Kiemelt Hírek 2021. április 11.

Megszólalt a Lidl a kivételesen olcsó covid-tesztekről és FFP2-es maszkokról: kiderült, mire számíthatunk az itthoni üzletekben

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 11.
A Lidl németországi üzleteiben rendkívüli árakon lehet hozzájutni gyorstesztekhez és minőségi maszkokhoz. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Megszólalt a Lidl a kivételesen olcsó covid-tesztekről és FFP2-es maszkokról: kiderült, mire számíthatunk az itthoni üzletekben

A Lidl németországi üzleteiben rendkívüli árakon lehet hozzájutni gyorstesztekhez és minőségi maszkokhoz. Megkérdezték az áruházat, mi a helyzet a termékek hazai értékesítésével. A válasz itt olvasható.

Gajdos Tamásnak nem nagyon megy az öregedés: a képpáron lévő 37 év különbségnek még a fele se látszik

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb műsorvezetője és egyben az első magyar férfimodellek egyike egy 1984-es fénykép újraalkotásához állt kamera elé. A háttérben látható MALÉV repülőgép ugyanaz maradt, és a 62 éves Gajdos Tamás se sokat változott. Fotó.

“A kedves Papa nagyon különleges ember volt”: Károly meghatóan búcsúzott Fülöptől, Meghan Markle a temetésre se megy el, egy csendes-óceáni sziget lakói istenségüket vesztették el a herceg halálával

Alighanem mindenki tudja, hogy április 9-én, századik születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Fülöp, Edinburgh hercege és II. Erzsébet brit királynő férje. Fia, Károly szombaton videóüzenettel állt nyilvánosság elé, amelyben megindító szavakkal búcsúzott apjától. Íme.

Mindeközben a Buckingham-palota közzétette a tudnivalókat a herceg temetésével kapcsolatban, akit saját határozott kérésének megfelelően visszafogott, szűk körű szertartás keretében kísérnek utolsó útjára. Meghan Markle nélkül. Bővebben.

Fotó: PNA Rota/Keystone/Hulton Archive/Getty Images

Fülöp herceget nem csupán nemzete, hanem az egész világ gyászolja, halála híre nyomán elárasztották a sajtót a különféle róla szóló történetek, neki címzett kedves üzenetek, részvétnyilvánítások. Mindezek közül ezt az írást ajánlanánk figyelmedbe, amely egy viszonylag ismeretlen, ám annál érdekesebb témával szolgál Fülöp életével kapcsolatban. A Brit Nemzetközösség tagját képező melanéziai Vanuatu egyik szigete, Tanna lakói úgy tartják, hogy az ő istenük testi valójában megjelent köztük, és találkoztak is vele, méghozzá 1974-ben Fülöp személyében. Nagy kérdés, mi fog történni most, a ténylegesen istenként tisztelt Fülöp távozásával.

Megérkezett az első MÁV-os menetrendmódosítás: szuper újításokat vezettek be

Gyorsabb utazás, egyszerűbb átszállás, több összeköttetés, sőt, még olcsóbb is: röviden és tömören így lehetne összefoglalni azokat a változásokat, amelyek az április 11-től életbe lépő szokásos évi első menetrendmódosítás hozott. További információkért katt ide.

Matthew Perry véletlenül kiposztolt egy fotót a Jóbarátok készülő folytatásának kulisszái mögül

Az eredeti sorozat díszlettervezője, Greg Grande pedig az épülő díszletek közé engedett bepillantást.Mindkettő fényképet gyorsan eltávolították, de szerencsére ahogy mindig, úgy most is akadt valaki, aki lementette őket. Fotók és további részletek itt.

“Mások vagyunk, de közös a célunk”: három gyógypedagógus megmutatta a mindennapjaik kihívásait

Egy lelkes gyógypedagógus, aki gyakran szervez érzékenyítő programokat, hogy a társadalom megismerje és elfogadja a tevékenységüket, ezúttal egy különleges kampányt indított. A projekt keretében kollégái mutatkoznak be, mesélnek sokrétű feladataikról, problémáikról, a járvány okozta speciális nehézségeikről.

A gyógypedagógiai intézmények nem elfekvők, gyermekmegőrzők, hanem komoly és felelősségteljes diagnosztikai, illetve fejlesztő munka folyik a falaik között.

Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Fotókon, ahogy kitör a világ egyik legaktívabb, francia vulkánja

Fotó: DEA / C.SAPPA/De Agostini via Getty Images

Az Indiai-óceánon fekvő Réunion délkeleti részén található Piton de la Fournaise vulkán péntek reggel ébredt fel nem túl hosszú ideig tartó álmából. Fotók és további részletek ebben a cikkben.

A koson és az ikreken túl: fedezd fel más népek horoszkópjait, Tibettől Egyiptomig

Nem csupán a 12 állatövi jegyre épülő rendszer létezik, ha a születési időnk alapján szeretnénk jobban megismerni a személyiségünket vagy a jövőt. Ebből a cikkbőlegzotikus tájak izgalmas horoszkópjairól tájékozódhatsz, amelyek újraértelmezhetik eddigi elképzeléseid erről a hiedelemrendszerről.

 

Keresés az oldalon