Összeszedték, miért nem érdemes félni az AstraZeneca vakcinájától

Startlap - Startlap
A brit–svéd oltóanyag március közepe óta van fókuszban. Heti hírösszefoglaló.

Összeszedték, miért nem érdemes félni az AstraZeneca vakcinájától

Szerdán kiderült, hogy nagyon ritka mellékhatásként tényleg jelentkezhet a vérrögképződés az AstraZeneca oltóanyagánál. A Telex körüljárta az Európai Gyógyszerügynökség bejelentését és annak hátterét is, ez alapján pedig továbbra is jó döntésnek tűnik beadatni a vakcinát. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

Kinyithattak az üzletek, újraindulhattak szolgáltatások

A kormányfő kedd délután Facebook-videóban jelentette be az újranyitást. Íme

“Igaly Diána olyan maradt olimpiai bajnokként is, mint bármely hétköznapi ember”

Siklós Erik, a Magyar Rádió sportosztályának riportere ebben a cikkben egy kedves személyes történettel búcsúzik a többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai bajnok sportlövőtől. Igaly Diána csütörtök este, 56 évesen hunyt el.

Fülöp herceg kalandos életének története

Fülöp herceg. Fotó: Victoria Jones / POOL / AFP

Párhetes kórházi tartózkodás után, a Windsori kastélyban péntek reggel 99 éves korában meghalt Fülöp herceg – rá emlékezünk itt.

Erre a linkre kattintva pedig elolvashatod, hogyan reagáltak miniszterelnökök, királyok és királynők II. Erzsébet férje halálának hírére.

Orbán: a középiskolák újraindulása elnapolva, csak írásbeli érettségi lesz

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott miniszterelnök interjúban az iskolák tervezett újraindításáról, az idei érettségi vizsgákról hozott kormánydöntésről fontos információk hangzottak el, amikről itt olvashatsz bővebben.

Még az Orbán-interjút megelőzően, az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) országos felhívást tett közzé, amelyben a jelenléti oktatás ellen nemcsak a diákok, de a szülők, tanárok együttműködését is kérte.  További részletek a kattintás után. 

Hello, Dictator! – magyarul is elérhető az Orbán-rendszerről szóló német dokumentumfilm

A német-francia ARTE televízió által bemutatott film három hónapig készült: helyet kaptak benne a brüsszeli viták, a civiltörvénnyel szembeni tüntetések, a Soros elleni kampányok, a CEU elűzése, és még sok-sok minden más, ami az elmúlt években jellemezte az állampárt működését. Részletek. 

Kiszúrták, hol terjeszkedne tovább Mészáros Lőrinc

A cégbíróság március 8-án bejegyzett egy részvénytársaságot, amely alapján valószínűsíthető, hogy a gyorsan gazdagodó felcsúti milliárdos hazánk melyik területét vette célba. További információkért katt ide.

Sokkal veszélyesebb lehet a gyerekekre a brit mutáns

Getty Images

A Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója az új változat megjelenése előtt határozottan támogatta az iskolák újranyitását, a brit mutánssal kapcsolatos tapasztalatok azonban alaposan megváltoztatták véleményét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Direkt36: 450 milliárdos kínai hitelből építené fel a sanghaji gigaegyetemet a magyar állam

Az oknyomozó portál értesülései szerint a budapesti kampusz megvalósításáról a kormány egy olyan kínai céggel állapodott meg, amelyet világszerte több helyen gyanúsítottak meg kémkedéssel és korrupcióval. Bővebben

Karácsony Gergely főpolgármester viszont semmilyen formában nem hajlandó támogatni a ferencvárosi kínai kampuszt. Részletek itt

Nemzetközi botrány: “Petry Zsolt ’magyar állampolgár’ németországi munkaadója általi elbocsátásának” esete

A Hertha azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsoltot egy Magyar Nemzet-interjú miatt. Részletek.

Ezt követően Szijjártóék bekérették a német nagykövetség ügyvivőjét.

Az ügyben megszólalt a német külügy, Orbán Viktor és Dárdai Pál is. A német reakcióról itt, Orbán véleményéről itt, Dárdai nyilatkozatáról pedig itt olvashatsz bővebben

Orbán Viktor fotón mutatta meg a különbséget a két évvel ezelőtti és az idei húsvéthétfő között

Idén elmaradtak az ölelések és locsolóversek, helyette munka van. A fotót itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit