Kiemelt Hírek 2021. április 09.

Orbán: a középiskolák újraindulása elnapolva, csak írásbeli érettségi lesz

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 09.
Péntek reggeli interjú a miniszterelnökkel.

Nagy-Britanniában már jó a járványhelyzet, mi mikor jutunk el ide? – tette fel az első kérdést Nagy Katalin műsorvezető a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a miniszterelnöknek. “Az izolálás csak lassítani tudja a brit mutáns terjedését, legyőzni vakcinával lehet” – válaszolta Orbán Viktor. Hozzátette: regisztrálni kell az oltásra, a regisztráltak száma átlépte a 4 milliót, de ez még mindig kevés, ezért kampányt indítanak.

A 4 millió beoltott számát május elejére érjük el, május közepére ez a szám 6 millió, a hónap végére pedig nyolcmillió felnőttkorú állampolgárból 7 millió lesz beoltva– vázolta fel a közeljövőt Orbán, aki ugyanakkor attól tart, hogy ennyi regisztrált nem lesz.

Jún 15-én kezdődik a labdarúgó-Európabajnokság, amelynek egyik házigazdája Magyarország, ekkorra mindenki, aki regisztrált, megkaphatja az oltást, így a védettségi igazolvánnyal számukra lehetőség lesz meccsre venni – tájékoztatott a kormányfő.

Most nyitottunk valamelyest – utalt az április 7-ei kormányrendeletre Orbán.

A járványügyi szakemberek egyelőre nem adtak egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy beoltják-e a 16-18 év közötti korosztályt – mondta el a miniszterelnök.

Bár már április 19-én kinyithatnak az iskolák, az érettségi miatt nem érdemes a középiskolákat ekkor újraindítani, ezért csak május 10-én térhetnek vissza a középiskolások a jelenléti oktatásba. A kormány döntött az érettségiről, Orbán közölte: csak írásbeli érettségi lesz.

Keresés az oldalon