Kiemelt Hírek 2020. február 02.

Megnyerték a hatos lottót

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 02.
Mind a hat számot egyetlen szelvényen találták el, de öttalálatos több tucat is akadt. Esti hírösszefoglaló.

Valaki megnyerte a hatos lottót

Elég szerencsés lottóhúzás volt ez a mostani, mert öttalálatosból is volt több tucat. A nyerőszámokat és a nyeremények összegét erre a linkre kattintva nézheted meg.

Lelőtték a rendőrök a londoni késes támadót, a Scotland Yard szerint “terrorizmushoz kötődő” incidens történt 

Koronavírus: Európába ért a hét magyar Vuhanból, és közben kiderült, hogy a betegség nem csak cseppfertőzéssel terjed

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap adott tájékoztatást azokról a magyarokról, akik a koronavírus miatt lezárt Vuhan városából szállítanak haza külföldi segítséggel. Részletek itt.

A vuhani egyetem Zsenminpi kórháza és a helyi virológiai intézet szakértői több beteg vizsgálata után arra a következtetésre jutottak, hogy a koronavírus tüdőgyulladásos szimptómákon kívül más jellegű tüneteket is okozhat, és nem csupán cseppfertőzéssel terjedhet. Innen megtudhatod a részleteket, valamint a Kínában lévő külföldiek evakuálásáról is olvashatsz.

Mire megérkeztek a mentők, meghalt egy férfi Tószegen, mert járhatatlan volt az út

Tószeg külterületi részén lett rosszul egy 62 éves férfi. A bejelentés után a mentők rögtön elindultak, de nagyon körülményes módon tudták csak megközelíteni a helyszínt, és mire odaértek, a beteg már halott volt. Nem ez az első alkalom, hogy a környéken a mentősök közlekedési nehézségekkel szembesültek. A részletekről az alábbi cikkben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője, valamint a település polgármestere, Gyuricza Miklós nyilatkozik.

Van valami, ami miatt a mai nap nagyon különleges: 101 évig nem lesz hasonló

Ha rápillantasz a naptárra, talán magad is észreveszed, mi miatt olyan speciális ez a mai nap, de ha mégsem, akkor kattints ide, és kiderül.

“Ha az unokánk nincs ott a gépen, végzetes tragédia is történhetett volna” – egy kisfiú életét mentette meg egy magyar férfi egy Tokióból Balira tartó repülőn

A történtekről az életmentő férfi nagyapja nyilatkozott. 

A szélsőjobbos gyülekezéseket betiltotta a rendőrség, de az emléktúrát idén is megtarthatják

Február 8-ára két helyszínre is rendezvényt akartak szervezni az 1945-ös budapesti kitörés évfordulójára, de a rendőrség betiltotta a megemlékezéseket. Az ugyanezen napra szervezett emléktúrát ugyanakkor ebben az évben is megtarthatják. 

Almaszállító hűtőkamionban találtak rá négy kamaszra összefagyva, eszméletlenül Ukrajnában

Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

A budapesti állatkertben Balu, a medve meglátta árnyékát, és ez sok jót nem jelent

Fotó: MTI/Mónus Márton

Vasárnap a Fővárosi Állat- és Növénykertben megtartották a hagyományos medveárnyék-észlelést, amelynek főszereplője a 12 éves barnamedve, Balu volt. A néphagyományok szerint az eseményből lényeges következtetést lehet levonni az időjárásról. Minderről itt írnak.

Hamarosan visszatér az igazi februári idő

A mostani tavaszias napoknak gyorsan véget vet egy kedden érkező markáns hidegfront: ha Balunak nem hiszel, akkor nézd meg a következő napok részletes időjárás-előrejelzését, amit itt találsz.

 

Keresés az oldalon