Kiemelt Hírek 2018. július 29.

Megint fejetlenség lehetett a Ryanair miatt Ferihegyen

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 29.
Az utasok nagyon kiakadtak.

A fapados légitársaság szombaton és vasárnap is három Budapestről induló járatát törölte. Ezúttal szerintük a nem megfelelő időjárás volt az ok, de az utasok fejetlenségről, és az előzetes tájékoztatás teljes hiányáról számoltak be.

Az utóbbi hetekben igencsak rájár a rúd ismert fapadosra, egymást érik a poggyászok, sztrájkok miatt a kínos esetek, melyek elszenvedői minden esetben az utazók.

Törölte a Budapestről induló római és londoni járatát szombaton a Ryanair, de vasárnap reggel sem indult a London–Stansted repülőtérre tartó gép – számolt be minderről a Hvg.hu. Az egyik olvasójuk szerint rengeteg ideges és síró ember volt a ferihegyi repülőtéren, teljes volt a fejetlenség.

Állítólag a légitársaság előzetes tájékoztatás nélkül törölt, és ezt csak a gép menetrend szerint indulása után tették közzé A 13.15-ös járatról csak 14 órakor derült ki, hogy nem is fog elindulni.

Az utasoknak semmilyen pótlást nem biztosítottak, és nem is derült ki számukra, mit tehetnének ilyenkor. Kizárólag annyi történt, hogy valószínűleg egy, a Celebinek dolgozó alkalmazott a jogaikat tartalmazó papírokat osztogatott. A Ryanair standjánál eközben hosszú sor kígyózott, amit sokan nem voltak már hajlandóak végigvárni.

A Budapest Airport kommunikációs vezetője, Hardy Mihály megerősítette a járattörlés hírét. Velük a Ryanair azt közölte, hogy a londoni Standsted reptéren uralkodó kritikus időjárás volt mindennek az oka.

Mivel a Standsted repülőtér a légitársaság központi bázisa, ez az eset okozhatta a többi járat késését és törlését.

Keresés az oldalon