Megérkezett Magyarországra az első vakcinaszállítmány

9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-26 08:14

A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát szállító kisteherautó a hegyeshalmi határátkelőhelyen 2020. december 26-án. (MTI/Krizsán Csaba)

Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni vakcina – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli Híradójában.

Az első oltóanyagszállítmány szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt. Onnan rendőrségi felvezetéssel viszik tovább.

A Pfizer-BioNTech vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak.

A Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni.

Hozzátették: az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása.

MTI/Krizsán Csaba

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása – közölte a sajtóközpont.

(MTI)

Mai nap hírei

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu4 órája

Egy sebezhető Amerika képével vitte el a showt a 22 éves költő az elnöki beiktatáson

konyvesmagazin.hu6 órája

Ilyenkor a legnagyobb a szívinfarktus kockázata

napidoktor.hu9 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu10 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu10 órája

Nagy siker a magyar maszk

demokrata.hu11 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu11 órája

Lakás felújítási támogatás - válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

ado1szazalek.com13 órája