Kiemelt Hírek 2021. július 22.

Egy jó hír, meg egy rossz hír: örülhetnek a Pfizerrel, AstraZenecával oltottak; Gulyás a kémbotrányról

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 22.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Van, amit a kormánytól sosem fogunk megtudni a Pegasus-ügyről. Két vakcináról állítják: hatékonyak a delta variáns ellen.

Fotó: Getty Images

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A New England Journal of Medicine brit egészségügyi szaklapban szerdán jelent meg az a tanulmány, amely a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsával szembeni hatékonyságot vizsgálta a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca vakcinája esetében. Az eredményt ebben a cikkben közlik.

Rossz hír

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely beszélt többek között az Orbán által bejelentett népszavazás várható időpontjáról, a koronavírus delta variánsának hazai elterjedtségéről, az oltás kötelezővé tételének lehetséges módozatairól is. És a minisztert ismét megkérdezték, vett-e a magyar állam a kémszoftverből. A válaszokat itt találod.

Keresés az oldalon