Kiemelt Hírek 2021. június 12.

Pentagon: jön a nagy ufó-jelentés - egy titkosított dokumentum részletei már ismertek

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2021. június 12.
Százával látják az ufókat a vadászpilóták, de hihetünk-e nekik? Egy titkos amerikai jelentés néhány részlete már kiszivárgott. Heti hírösszefoglaló.

Pentagon: jön a nagy ufó-jelentés – egy titkosított dokumentum részletei már ismertek

Ufómánia söpört végig a világon az elmúlt években, miután az amerikai kormány úgynevezett “ufóvideókat” tett közzé, számos vadászpilóta pedig furcsa, “nem evilági” repülő tárgyakkal történt találkozásokról számolt be. Az amerikai politikusok magyarázatot követeltek, így a Pentagon június 25-éig kénytelen lesz egy nyilvános jelentésben beszámolni arról, mit tud a haditengerészeti ufóészlelésekről. Egy titkosított jelentésről már tájékoztattak egyes magas rangú kormányzati tisztségviselőket, amiből néhány részlet már ismertté is vált. Ha érdekel az izgalmas téma bővebb kifejtése, ide kattints.

Orbán 200 ezer forintos minimálbért és adócsökkentést lengetett be

Orbán Viktor a Világgazdaság üzleti napilap konferenciáján mondott beszédet, ahol a 200 ezer forintos minimálbér és az adócsökkentés belengetése mellett azt is elárulta, kik kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót 2022 elején. Minden fontos infó itt.

Orbán: Akik nem adatják be maguknak a második oltást, azoknak törlik a védettségi igazolványát

A csütörtöki kormányinfó hosszú hónapok után ismét újságírók jelenlétében zajlott, és ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Orbán Viktor is mikrofon mögé állt. Számos más fontos információn túl elhangzott, engedélyezik a 12-16 év közöttiek oltását is. Részéletek.

Újab lazításokat jelentettek be a héten

A változások főleg a vidéket érintik. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben. További információkért katt ide.

Szabad utazás: több országgal kétoldalú megállapodás született

MTVA/Bizományosi: Róka László

Ha érdekel, e héttől mely országokba utazhatnak szabadon a magyar beoltottak: ide, ide, erre, valamint erre a linkre kell kattintanod.

A magyar játékosok nem térdelnek le a futballválogatott meccsei előtt

Pénteken kezdetét vette a futball-Európa-bajnokság. Az MLSZ megindokolta, miért nem térdelnek majd le – tiltakozásul a kirekesztés és a rasszizmus minden formája ellen – a magyar játékosok a meccsek előtt. Részletek itt.

Orvosi javaslatra lehet másik vakcinát kapni a 2. oltáson

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján Müller Cecília jelentette be, hogy a különböző szakmai kollégiumok bevonásával úgy döntöttek: adható más, az első oltás alkalmával beadott vakcinától eltérő védőoltás is a második alkalommal. Bővebben.

Pénteken pedig bejelentették: megszűnik az operatív törzs tájékoztatója. Ha érdekel, mi  hangzott el az utolsó adásban, ide kattints.

Ferenc pápa mégis találkozhat Orbán Viktorral és Áder Jánossal

Ferenc pápa. Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

A püspökök szerint nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából. Bővebben.

Helycsere az élen a leggazdagabb magyarok listáján – nagy név hullott ki a legbefolyásosabbak közül

Összesen 669 milliárd forinttal növelte a vagyonát Magyarország 10 leggazdagabb vállalkozója, miközben a koronavírus odavágott a világ gazdaságának. A meglehetősen vagyonosak listájának élén helycsere történt, a legbefolyásosabbak listáján pedig eltűnt egy nagy név az első 10-ből. Részletek.

A lista publikálását követően Mészáros Lőrinc nagyinterjút adott az Indexnek, amelyben a válásáról, új párkapcsolatáról és közelgő esküvőjéről és a vagyonáról is nyilatkozott. Bővebben itt.

Csodás fotók a napfogyatkozásról

Különleges, gyűrűs napfogyatkozás volt megfigyelhető csütörtökön Magyarországról, a maga teljességében pedig Kanadából is. A páratlan képekért csak ide kell kattintani.

Keresés az oldalon