Megszűnt az operatív törzs tájékoztatója - ez hangzott el az utolsó adásban

Startlap - Startlap
Az operatív törzs utolsó, pénteki hírei.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elsőként Kiss Róbert ismertette a korlátozó intézkedések enyhítésének újabb, a hét folyamán bejelentett részleteit. A falunapok, valamint a zenés-táncos rendezvények megtartásával kapcsolatos intézkedésekről korábban itt számoltunk be. 

A rendőr alezredes tájékoztatott a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásának érdekében kötött kétoldalú megállapodások jelenlegi helyzetéről is: e szerint eddig 16 állammal jött létre kétoldalú megálapodás (legutóbb Ukrajnával), Romániával egyoldalú megállapodás született. Ezekben a szomszédos országok közül 6 érintett.

A csütörtöki járványügyi adatok ismertetését követően dr. Galgóczi Ágnes arról számolt be, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvizekben mért mennyisége átlagban országosan megközelíti a tavaly nyáron mért átlagértéket, növekedést sehol sem mértek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője ugyanakkor figyelmeztett: fennáll a lehetősége annak, hogy ősszel újabb járványhullám jön, ezért fontos, hogy mindenki éljen az oltási lehetőséggel.

Végezetül Kiss Róbert bejelentette: miután véget ért a járvány harmadik hulláma, az operatív törzs napi tájékoztatója megszűnik. Átállnak a készenléti tájékoztatásra, amely azt jelenti, hogy hétköznapokon folytatják a járványügyi adatok közlését, valamint a koronavirus.gov.hu oldalon továbbra is közlik az aktuális járványügyi híreket, információkat.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat