Bejelentették az újab lazításokat

Startlap - Startlap
A változások főleg a vidéket érintik. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben. Délelőtti hírösszefoglaló.

Bejelentették az újab lazításokat

A változások főleg a vidéket érintik. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben. További információkért katt ide.

8,5 éves rekordon az infláció

Tavaly május óta átlagosan 5,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. A legdurvábban a szeszes italok, dohányáruk ára növekedett. Ez az adat már annyira rossz, hogy a jegybank is hajlandó lenne a beavatkozásra. Részletek itt.

Kövér László: Az Európai Parlament sunyi merénylet a demokrácia ellen

A házelnök a Magyar Katolikus Rádióban fejtette ki, hogy miért csak a Fidesz és a kereszténység tudja biztosítani a normális életet. Bővebben.

1,2 millió nyugdíjas havi 150 ezer forintnál kevesebb pénzből él

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Magyar Államkincstárnak négy hónap után sikerült válaszolnia a nyugdíjkifizetésekkel kapcsolatos kérdésekre. A statisztikákból kiderül, mennyi pénzt kapnak jelenleg a leggazdagabb és a legszegényebb idős emberek – a kettő közötti szórzó több mint negyvenszeres is lehet. Pontos számokat erre a linkre kattintva találsz.

Matolcsy menye Duna-parti luxuslakást vett a jegybankot 54 milliárdért felújító cég tulajdonosától

A jegybankelnök szempilla mesterstylistként és kozmetikusként tevékenykedő menye, Matolcsy Tímea decemberben jutott hozzá a tetőtéri ingatlanhoz. Ez az a lakás, amelyben korábban Matolcsy Ádám és Matolcsy Tímea együtt élt, és előbbi igyekezett letagadni. Nem csoda, ugyanis a látszólag csupán 231 négyzetméternyi angyalföldi fényűzésről szóló történet igazából a közpénzzel való nagypályás gazdálkodás sötét oldalát meséli el, főszerepben a Magyar Nemzeti Bankkal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Mészáros Lőrinc veje körül a svájci adóparadicsom jótékony homályában hullanak a milliárdok

Mészáros Lőrincnek nemcsak gyermekei, volt felesége, menyasszonya és öccse sikeres üzletember. A Mészáros Ágnes férjeként ismertté vált Homlok Zsolthoz köthető, pályakarbantartással és felsővezeték építéssel foglalkozó cég igazi szárnyalása éppen házasságkötése évében indult. Bővebben.

Lánchíd: június közepén jön a teljes lezárás

A felújítás előkészítése az utolsó szakaszába ért, a pesti oldalon már fel is állították az építkezéshez szükséges két gigantikus toronydaru egyikét, amelyeknek csak a rögzítéséhez 100 tonna vasbetonra van szükség. A munkálatokról és az ezzel összefüggő közlekedési változásokról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Kizárólag a fideszes önkormányzatok kaptak pénzt Budapesten a kormánytól

A kormány “megvizsgálta a fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét”. Meg is lett az eredménye. Részletek itt.

Több mint 2 évvel növelheti a futamidőt a moratórium egy átlagos személyi hitelnél

Fotó: Getty Images

A hitelek futamidejének meghosszabbodása több, részben ismeretlen paramétertől függ. Ebben a cikkben ezért azt mutatják meg, mi történik a moratórium hatására egy átlagos személyi kölcsönnel, amennyiben a teljes időszakban felfüggesztették a törlesztést.

Már a hétvégi hidegfront sem árthat a nyárnak

Vasárnap markáns hidegfront érkezik, esővel, de a kellemes nyári meleg gyorsan visszatér. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Ursula von der Leyen üzent a magyaroknak: "Erősebbé tették...

képcím

Magyar Péter pártját méri a legerősebb ellenzéknek a Medián,...

képcím

Megindítja a pert az EP a Magyarországnak utalt uniós pénzek miatt