Matolcsynak még a másodállása is kétszer annyit fizet, mint az átlag magyar bér

Startlap - Startlap
Plusz bruttó 5 milliót kap a jegybanktól.

Nemcsak az országgyűlési képviselők, hanem a Magyar Nemzeti Bank elnökének vagyonnyilatkozatát is közzétették, amiből kiderül, hogy Matolcsy György a jegybank mellett másodállást is vállal, méghozzá elég jó fizetésért – írja a 24.hu.

Matolcsy György a főállásáért minden hónapban bruttó 5 millió forint fizetést, és 14 ezer forintnyi étkezési jegyet kap az MNB-től, valamint ha külföldön tartózkodik, 20 ezer forintos napi díj is jár neki, emellet évi 540 ezer forint cafetériában részesül.

Mindezeken felül 2018 februárja óta a jegybank elnöke havi bruttó 750 ezer forintot kap a Budapest Institute of Banking Zrt.-től, ahol banki, pénzügyi témakörben indított tanfolyamokon lát el témavezetői, lektorálási feladatokat, illetve a vizsgabizottságnak is tagja. A magyar átlagfizetés jelenleg bruttó 355 ezer forint, vagyis Matolcsy György csak a másodállásával ennek több mint kétszeresét viheti haza.

A vagyonnyilatkozat szerint az egykori nemzetgazdasági miniszter ingatlanvagyonya továbbra is egy balatonakarattyai családi házat jelent, aminek egyébként a felét megörökölte, a másik felét pedig megvásárolta. Autója és megtakarítása nincsen.

Ez is érdekelhet

képcím

Matolcsy: Egy kalandorpolitika inflációs kalandját látjuk

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Így kritizálta Matolcsy beszédét az ellenzék