Marian Cozma édesapja szerint elképzelhető, hogy Sztojka Iván megvette a szabadságát

Startlap - Startlap
Hiába ítélték el csaknem 14 évre, csupán kilenc évet és öt hónapot töltött börtönben a bűnöző.

Ahogy korábban már megírtuk, Sztojka Ivánt, a Marian Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottját jó magaviselete miatt kilenc év és öt hónap után kiengedték a börtönből, holott még négy évet és öt hónapot ülnie kellett volna. A férfi azóta szabadon jár-kel, vadonatúj BMW-vel közlekedik, miközben Marian Cozma családja eddig egyetlen fillért sem kapott a kártérítésből. Édesapja, Petre Cozma pedig teljesen kikészült, bosszúságának pedig hangot is adott.

„Hallottam, hogy Sztojka Iván egy nyitott tetejű BMW-vel furikázik Veszprémben. Nehogy balesetet okozzon! – írja az nso.hu a ProSportra hivatkozva. – Nem tudom, milyenek a törvények Magyarországon, milyen fontosságot tulajdonítanak a fiam gyilkosainak, de lehetséges, hogy megvásárolta a szabadságát. Engem és a családomat egy életre tönkretettek. Senki és semmi nem hozhatja vissza nekünk Mariant. Elvették a lelkünk legdrágább kincsét. Néha azt kívánom, hogy velük is az történjen, ami velem és a családommal. Nem lehet ilyen könnyen átsiklani felette. Sztojka Ivánnak nem jelentett nagy nehézséget, hogy börtönben volt, ő láthatta a családját, én viszont már nem láthatom a fiamat. Feljelentést teszek az Emberi Jogok Európai Bíróságánál.”

Marian Cozmát több mint kilenc éve, 2009. február 8-án ölték meg a veszprémi Patrióta klub előtt. A 26 éves román kézilabdázó a helyszínen életét vesztette, miután egy verekedés során Raffael Sándor szíven szúrta, amelyben Sztojka Iván és Németh Győző is segítséget nyújtott neki.

Ez is érdekelhet

képcím

Több év letöltendő börtönt kérnek Herczeg Zoltánra

képcím

Több mint 5 év letöltendőt kapott a váci ámokfutó

képcím

Újabb 19 év börtönre ítélték Alekszej Navalnijt