Kiengedték a Marian Cozma-gyilkosság egyik elítéltjét

Startlap - Startlap
Sztojka Iván a múlt héten hagyta el a szombathelyi börtönt – négy évvel korábban szabadult.

Marian Cozmát több mint kilenc évvel ezelőtt, 2009. február 8-án ölték meg a veszprémi Patrióta klub előtt. Miután verekedés tört ki, szíven szúrták, és a 26 éves román kézilabdázó még a helyszínen életét vesztette. Bár a halálos sebet Raffael Sándor ejtette, Sztojka Ivánnak és Németh Győzőnek is nagy szerepe volt abban, hogy tragédiával végződött az eset, miattuk szorult a falhoz ugyanis Marian Cozma, ráadásul miután a földön feküdt, Sztojka kétszer még bele is rúgott.

Sztojka pedig hiába kapott harmadrendű vádlottként végül több mint 13 évet, jó magaviselete miatt négy évvel és öt hónappal korábban szabadon engedték – írja a borsonline.hu.

„Kérem, ne említsék a nevemet, félek, hogy bajom esik. Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, de a nyilvánosság nem tudott róla, igyekeztek a legnagyobb titokban tartani. Még aznap megtartották a szabaduló bulit Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát” – mondta a neve elhallgatását kérő szemtanú.

Sztojka Iván (hátul) Fotó: MTI/Beliczay László

Ez tehát azt jelenti, hogy Sztojka Iván szabadon van, azt csinál, amit akar, és a tanú szerint továbbra is rettegésben tartja a lakosságot, hiába ült börtönben. Barátai egyébként nagy bulival, élő zenével várták a bűnözőt, akit titokban engedtek ki a szombathelyi börtönből múlt héten.

Ez is érdekelhet

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa

képcím

Szegedi gyilkosság: újabb fejlemények az ügyben

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak