Új BMW-t vezet Sztojka Iván, miközben a megölt Marian Cozma családja a kártérítésre vár

Még a 100 millió forintos bűnügyi költségeket sem fizették ki.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-26 10:43

MTI Fotó: Nagy Lajos

A Bors úgy tudja, egy frisss BMW-vel jár a börtönből múlt héten szabadult Sztojka Iván, miközben áldozatának, Marian Cozma családjának egy fillért sem fizettek a nekik kiszabott kártérítésből.

Marian Cozma válogatott román kézilabdázót, az MKB Veszprém KC egykori beállóját 2009 februárjában késelték halálra egy veszprémi szórakozóhelyen. Az ügyben hét embert ítéltek el, Sztojka volt a harmadrendű vádlott.

A meggyilkolt rokonsága 2012-ben 250 millió forintos kártérítést kért a polgári peres eljárás során, amiből a bíróság 211 milliót ítélt meg. Végül mindezt 16 millió forintra módosították. Az összeget a kézilabdázó halálában szerepet játszó öt embernek kell kifizetnie, köztük annak a Sztojka Ivánnak, akit a tárgyalás során jogerősen 13 év börtönbüntetésre ítéltek, és aki 2022 helyett most szabadult.

Egyik családtól sem kaptunk még mindig egy forintot sem. Isten tudja, hány végrehajtási papírt állítottam már ki róla, hátha valamit be tudunk hajtani, de semmi eredménye nincs

– mondta el a lapnak Cozmáék ügyvédje, dr. Helmeczy László.

A magyar eljárásjogi rendszerben egyébként az elítélteknek az áldozatok kárigénye előtt a bűnügyi költségeket kell megfizetniük, ez pedig a Cozma-ügyben a 100 millió forintot is elérte. Helmeczy szerint ha bármilyen vagyontárgyat találna a végrehajtó Sztojka nevén, azt azonnal elvinné.

A Bors úgy tudja, Sztojka a börtönben huszonötször részesült jutalomban, elsősorban tanulmányai és munkavégzése miatt. Sztojka kint is dolgozni fog, betanított segédmunkásként.

 

Mai nap hírei

Melegebb éghajlatra küldte a rendőröket a biciklis

formula.hu4 órája

Havonta 5 percen múlhat a magyar nők élete

napidoktor.hu6 órája

Svájc sorsdöntő népszavazást tart az EU-val való kapcsolatáról!

napmintnap.com6 órája

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

ezalenyeg.hu8 órája

Már ősszel is legyőzhetjük a gyomokat!

agraragazat.hu8 órája

Híres nők, akik egy másik nő mellett leltek boldogságra

joy.hu14 órája

A 10 legfontosabb pénteki átigazolási hír, amiről lemaradtál

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája

Ausztria: megérkezett a szeptemberi tél

sielok.hu18 órája