Magyarok is jártak az orális szexszel kúráló brazil sarlatánnál

Startlap - Startlap

A Joao.hu címen található magyar utazási iroda is szervezett utakat Brazíliába ahhoz a magát csodadoktornak kikiáltó João Teixeira de Fariához, akit a múlt héten vettek őrizetbe sorozatos szexuális visszaélések miatt. A honlapon található telefonszámon a Halihóóó Utazási Iroda ügyvezetőjét hívtuk fel, aki „2007 óta az abadianiai Szent Ignác ház hivatalos csoportvezetője az Entitások felhatalmazásával” – írja az Index.

Azóta eltűnt a honlap is

A vonal másik végén azt mondták: már nem szerveznek utakat Brazíliába, és a honlapot is meg fogják szüntetni, majd megértésünket kérve le is tették a telefont. A telefonbeszélgetés után egy órával az oldal elérhetetlenné is vált. A honlapon megszámlálhatatlan élménybeszámoló volt olvasható olyan magyaroktól, akik gyógyulást keresve utaztak el a brazil fővárostól 100 kilométerre fekvő „spirituális kórházba”, vagy valamelyik európai városban találkozhattak a magát Isten Jánosának (Joao de Deus) is nevező médiummal:

  • „Jóisten és Joao Entitásainak segítségével, „kézzel fogható” mindennapi életem minőségbeli változásának folyamata indult el. Nap mint nap tapasztalom.”
  • „Fizikai gyógyulásra, a csípőficamomra kerestem segítséget, és Isten Jánosa, a jó entitások és a Casa, átmosott, megtisztított és új programot adott. Nem történt velem csoda, ma is ugyanúgy élek a fizikai betegségemmel, de már nem tekintem magam betegnek, hiszem, hogy nem műtét az út vége.”
  • „2008-ban jártam Abadianiában.  Halálfélelemmel tele, tartva a megrokkanástól, tolókocsiba kerüléstől, szteroidot és kemoterápiás gyógyszert szedve … ( két autoimmun betegség: colitisz ulcerosa, reumatioid artirisz + allergia)  Azóta eltelt 2 év. Jól vagyok, bár úgy érzem, a gyógyulási folyamatom még most is tart. Semmilyen gyógyszert nem szedek, az allergiám nem jött elő, nincs betegségtudatom, dolgozok, háztartást vezetek. De, ezért az állapotért nekem is tennem kellett és még kell.”

Brazília történetének eddigi legnagyobb szexuális visszaélési ügye

December elején a Globo brazil tévécsatornának egy depresszióval küzdő holland koreográfusnő, Zahira Leeneke Maus és kilenc, nevét a nyilvánosság előtt nem vállaló brazil nő tárta fel a gyógyító központban 2010 és 2018 között történteket. Az adás óta már 506 bejelentés érkezett, ez Brazília eddigi legnagyobb szexuális visszaélési ügye. Az áldozatok között van 14 éves lány, és olyan nő is, akit három napon keresztül többször is megerőszakolt a férfi. Most 49 éves lánya is a sértettek között van. Dalva Teixeira szörnynek nevezte apját, aki verte és gyermekkorában többször megerőszakolta, míg 14 éves korában el nem szökött otthonról. 

Pénzmosással és csalással is vádolják

A 76 éves férfi ellen azután adtak ki elfogatóparancsot és tartóztatták le, hogy 2,5 milliárd forintnyi realt utalt át magának az általa vezetett vallási közösség, a Casa Dom Inácio de Loyola számlájáról. Feltehetően külföldre akart szökni, vagy el akarta rejteni a pénzt. Joao de Deus jelenleg egy 2,5×3 méteres magánzárkában van. A gyanúsításban a szexuális kényszerítés, a védekezésre képtelen személy elleni szexuális erőszak mellett szerepel csalás és pénzmosás is. 

Semmi köze az orvostudományhoz

A világszerte ismert „csodadoktor” hatalmas vagyont halmozott fel a nyugati orvoslásban csalódott emberek hiszékenységére építve. A most 76 éves Fariának semmilyen orvosi vagy egészségügyi végzettsége nincs. Tanult szakmája szabász. Egy ideig apja üzletében dolgozott Itapaci városában, majd városról városra járva minden munkát elvállalt. A saját maga által keltett legenda szerint vándorlásai során egy folyó partján jelent meg neki Casciai Szent Rita. Ezután csatlakozott egy spirituális központhoz, ahol vezetője, Chico Xavier tanácsolta neki, hogy gyógyító képességeit fordítsa az emberek javára.

Opraht is átverte

Nemzetközi ismertségéhez jelentősen hozzájárult, hogy 2012-ben  Oprah Winfrey  amerikai tévés is készített róla egy nem éppen kritikus riportot. Oprah arról számolt be, hogy Faria közelebb hívta őt, amikor egy karján lebénult nőt kezelt a mellén ejtett 1 centiméteres vágással. Egyszer csak Oprah is forróságot kezdett érezni az ujjában, ami átterjedt egész testére, azt hitte, össze fog esni. Le kellett rogynia egy székre, ahol hihetetlen béke szállta meg, és átgondolta egész addigi életét. A szexuális zaklatásról szóló hírek hatására Oprah néhány nappal ezelőtt eltávolította ez erről szóló videót a honlapjáról.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Hadházy: 474 millióból egy nagy halom trágya lett

képcím

Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében