Szitává lőtték a "rekorder" brazil sorozatgyilkost

Startlap - Startlap
Szitává lőttek Sao Paulo közelében egy brazil férfit, akit hazájában a legtöbb emberölést elkövető sorozatgyilkosként tartottak számon - közölték hétfőn a hatóságok.

A férfi, aki mintegy száz embert ölhetett meg, negyvenkét évet töltött börtönben.

A Sao Pauló-i agglomerációban fekvő Mogi das Cruzesben vasárnap történt gyilkosság után megindult a nyomozás. “Az áldozatot lőfegyverből több találat is érte, a gyanúsítottak elmenekültek” – közölte Sao Paulo brazil állam közbiztonsági minisztériuma közleményében.

 

 

A 68 évesen megölt Pedro Rodrigues Filho, gúnynevén Pedrinho Matador (gyilkos kis Pedro) különböző médiumoknak és dokumentumfilmekben mesélte el az életét, miután 2018-ban kiszabadult a börtönből.

“Médiakarrierjét” a YouTube videomegosztó portálon kezdte, ahol nem mindennapi életéről beszélt, híres bűncselekményeket kommentálva, és óvta a fiatalságot a bűnözéstől.

A Kwai videomegosztó portálon valóságos sztár lett, több mint 267 ezer követővel.

Ilana Casoy, a Serial Killers: Made in Brazil című könyv szerzője, kriminológus szerint Pedrinho azokat az embereket tette el láb alól, akiket nemkívánatosnak talált a társadalom szempontjából.

“Elbűvölte az embereket. Jól tükrözi ez a (brazil) társadalmat, amelyben élünk, amelyben a gyilkosságoknak csak a tíz százalékát derítik fel” – idézte a szakértőt a Folha de Sao Paulo című napilap.

2019-ben a 24.hu hosszabb cikket szentelt a sorozatgyilkos és az őt övező mítosz bemutatásának. “Sokan értik félre Pedro Rodrigues Filhót. Egy képregényhőst látnak benne, aki ha mocskos eszközökkel, öntörvényűen és könyörtelenül is, de a bűn ellen harcolt. Bár minderről ő maga is meg van győződve, a valóság egészen más. Rodrigues sokkal inkább szociopata, mint romantikus hős. Még akkor is, ha a popkultúra hemzseg a hozzá hasonló karakterektől” – írta a lap.

(MTI)

Címlapkép:

Ez is érdekelhet

képcím

Sorozatgyilkos vadászhat bécsi hajléktalanokra

képcím

Nyert a bíróságon az ellenzéki pedagógus, akit egy...

képcím

Orbán Vikor a történelmi magyar futballgyőzelemről: "A kérdés...