Magyar Péter Orbán Viktorról posztolt

Startlap - Startlap
Varga Judit volt férje azt állítja, a miniszterelnök - még a Schadl-ügy kirobbanása előtt - nem járult hozzá Völner Pál államtitkár leváltásához.

“Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott…” – írta hétfő délelőtt a Facebook-oldalán Magyar Péter, és egy fotót is posztolt, amin Völner Pál és Orbán Viktor látható.

Magyar volt felesége, Varga Judit 2019 júliusától 2023 júliusáig volt igazságügyi miniszter. A Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar volt elnökét érintő korrupciós botrány még 2021-ben robbant ki, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményekkel, valamint pénzmosással vádolják Schadl Györgyöt és 21 társát, köztük Völner Pált – írja a 444. Schadl a gyanú szerint rendszeresen pénzelte Völnert, akitől ezért különféle ellenszolgáltatásokat kapott. 

Magyar Péter egy szombati Facebook-bejegyzésében váratlanul durván kritizálni kezdte Rogán Antalt és a kormányt, vasárnap este pedig exkluzív interjút adott a Partizánnak, amelyben többek között elhangzott, hogy Magyar Péter szeretné, ha az ország jó irányba menne, ezért folytatni fogja a “nyilatkozattételt”. 

A Diákhitel Zrt. egykori elnöke, Varga Judit volt férje színre lépésének előzménye az, hogy a bicskei pedofilügy egyik, nem pedofil bűncselekmény miatt elítélt szereplője, K. Endre tavaly kegyelmet kapott Novák Katalintól. Az eset nyilvánosságra kerülésébe a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter is belebukott. Varga Judit lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől.

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter bejelentette: itt az idő egy "új erő"...

képcím

Magyar Péter megkezdi a konkrét információk átadását az...

képcím

Ezért idézte be Magyar Pétert az Integritás Hatóság