Magyar Péter: Brutális megszorításokra készültök - 5 pontban üzent Gulyás Gergelynek

Startlap - Startlap
Magyar azt ígéri, hogy az új kormány egyik első intézkedésként megnyitja majd az ügynökaktákat.

Közel két hónap után ma először tartanak ismét kormányinfót. A legutóbbi, február 16-ai sajtótájékoztatóra hat nappal a kegyelmi botrány kirobbanása után került sor, amelyen Gulyás Gergely többek között arról is beszámolt, hogy a Magyar Péter már korábban, SMS-ben jelezte neki, hogy a NER szembeni szerepvállalásra készül, de emiatt nincs belső feszültség a Fideszben.

Ezt követően február végén a Miniszterelnökséget vezető miniszter gerincműtéten esett át, és csak április elején állt ismét munkába.

A mai kormányinfón Gulyás Gergely mellett a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Alexandra helyett az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is jelen lesz.

Az újrainduló kormányinfóra az EP-választásra már pártot is találó Magyar Péter is “készül”. A NER-t és a kormányt élesen kritizáló politikus-jogász a Facebook-oldalán csütörtök reggel közzétett egy úgynevezett 5 pontból álló, Gulyás Gergelynek címzett “sorvezetőt”, amit alább teljes terjedelmében közlünk:

1.) Kérlek ne hazudjatok, legalább Te ne. Nem vagyok háborúpárti. Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen. Jómagam valóban aggódom a kárpátaljai magyarságért és minden diplomáciai erőfeszítést támogatok, amely akár az életük megóvásában, akár a kisebbségi jogaik visszaszerzésében segít. De mondjuk ki újra, az agresszor Oroszország, ő a támadó fél. A háborút Putyin kezdte és ő tudja befejezni.

2.) Kérlek, ne hazudjatok. Legalább Te ne. Nem vagyok és nem is leszek baloldali. Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne. Tudod, milyen családból jövök, tudod miért harcoltam Veled 20 éve. Én ugyanaz az ember maradtam. Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét.

3.) Kérlek, ne hazudjatok. Legalább Te ne. Fontosnak tartom az illegális migráció elleni küzdelmet és egy szigorú uniós migrációs politika kialakítását.

4.) Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy miközben milliárdokat költötök az aljas, hazug propagandával történő lejáratásomra, az ország éppen a csőd felé robog. Az első negyedévben elértük az egész évre tervezett költségvetési hiánycélt. Adjatok számot a magyar embereknek, hogy a júniusi választások után milyen brutális megszorításokra készültök. És nem, már senki nem hiszi el Nektek, hogy Orbán Viktor kormánya nem ismeri a megszorítás szót. Mind ebben az országban éltünk az utóbbi két évben.

5.) És egy bónusz. Az új kormány egyik első intézkedésként megnyitja az ügynökaktákat. Ezzel a lépéssel 34 éve adós a politikai elit, nem véletlenül. Nem véletlenül, hiszen eddig így nem derülhetett ki, hogyan és kik lopták szét első körben az országot 1990 körül és hogyan jött létre az a szűk hatalmi, gazdasági elit, amely azóta is uralja az országot. Néhol már az új generáció.

ui.: Kérlek ne akadályozzátok meg a pártdelegáltjaitokon keresztül, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ma délután 16:30-kor nyilvántartásba vegye a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártot a június 9-i választásokra. Ne süllyedjetek Oroszország szintjére.

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Minden idők legnagyobb békemenete jön: üzentek Magyar Péternek

képcím

Magyar Péter Felcsúton: kisvasutaztak a Tisza-támogatók

képcím

Gulyás: Az EP-választás után jön az EU-bírság