Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

Startlap - Startlap
Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált arra, amit Gulyás Gergely a kormányinfón állított.

Mint arról beszámoltunk, a pénteki kormányinfón a Partizán-interjúról is kérdezték Gulyás Gergelyt. A miniszter állítása szerint hónapokkal ezelőtt beszélt utoljára Magyar Péterrel, aki előre megmondta neki, hogy mi fog történni, amennyiben megszűnnek az állami megbízatásai. Gulyás az ügyet illetően úgy fogalmazott: “Megírta nekem, hogy ezt fogja csinálni. Nem próbáltam meg lebeszélni róla, mert nem szeretem, ha fenyegetnek.”

A miniszter szavaira Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált, amit változtatás nélkül idézünk:

“Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő,
Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra.
Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.
Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt.
Állításoddal ellentétben a 2021 februári KEHI vizsgálat, rendkívüli, be nem jelentett vizsgálat volt. Egy ilyen vizsgálatról csak két ember dönthetett. Rendőrök álltak a Diákhitel Központ előtt és közölték az intézkedő KEHI vizsgálók, hogy ha nem bocsátom rendelkezésre a laptopomat, akkor rendőri intézkedésre kerül sor. Erről téged és több kormánytagot is azonnal tájékoztattam. Aznap kormányülés volt…ha esetleg nem emlékeznél, átküldöm az sms-em erről.
De egy sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.”

Címlapfotó:  MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Váratlan: Magyar Péter mégis leül vitatkozni Deutsch Tamással

képcím

Magyar Péter arról, hogy kik jelentkeztek a pártjába

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon