Hivatalos: Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Startlap - Startlap
A kormányszóvivő személyesen jelentette be Facebook-oldalán, hogy indul a posztért.

A Fidesz budapesti választmánya ma felkért, hogy fogadjam el a főpolgármesteri jelöltséget, és küzdjek meg szülővárosomért, a budapesti emberekért – ezekkel a szavakkal indította bejelentését a kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő a Facebookon közzétett videóban.

Számára ez komoly megtiszteltetés, amit természetesen elfogad, de tisztában van azzal, hogy nagy elszántságot igényel ez a feladat. Gyurcsány Ferenc nevével nem is várt sokat a bejelentés során, már a 18. másodpercben megemlítette őt, mint azt a személyt, aki fogságban tartja Budapestet.

Ő csinált polgármestert Karácsony Gergelyből, majd ültette a nyakába saját, levitézlett embereit

– hangsúlyozta. 

Úgy véli, ötödik éve pörög a baloldali lemez, ami arról szól szerinte, hogy Karácsony Gergelynek ki kell fizetnie Gyurcsány embereit. Budapesttel kapcsolatban kongó kasszát és csődközeli állapotot vizionált, amelynek negatív eredményét látni véli a járatritkításokban és a forgalmi dugókban.

Beszédében aztán idővel már Karácsonyt célozta meg jobban, úgy beállítva, mint aki botrányról botrányra bukdácsol. és alkalmatlan mindenre. 

Szentkirályi Alexandra neve március elején merült fel konkrétabban, előtte viszont több más jelöltet hírbe hoztak a címmel kapcsolatban. A Magyar Nemzet februárban négyet is bedobott a köztudatba, nevezetesen Wintermantel Zsoltét, aki polgármester volt egykor Újpesten,  Sára Botondét, aki főispán, valamint Fürjes Balázsét és Kubatov Gábor pártigazgatóét. 

Szentkirályi 2014 és 2019 között az akkori főpolgármester, Tarlós István kultúráért felelős helyettese volt.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

Újraszámolták a szavazatokat Győrben – megvan a végeredmény

képcím

Vitézy Dávid: Gratulálok Karácsony Gergely főpolgármesternek

képcím

Az NVB újraszámolta, és Karácsony Gergely tényleg nyert