Magyar lány nyerte a Huawei európai fotóversenyét

Startlap - Startlap
Saját betegségét örökítette meg a győztes képen.

Kizárólag mobiltefonnal készített fotókkal lehetett nevezni a Huawei európai fotóversennyére, melynek nagydíját egy magyar lány, Pávó Réka vitt el Art & Leukemia című munkájával – írta a HVG.

„Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni” – írta a képéhez Pávó Réka, aki betegsége elleni küzdelmét jelenítette meg a fényképen.

A lánynál tavaly akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak, azóta blogján és Instagram-oldalán örökíti meg ennek különböző stádiumait, kezeléseit.

A versenyre 20 országból neveztek profi és amatőr fotósok hat különböző kategóriában: portré, éjszakai fotó, életképek, utazás, természet és story board. Összesen 67 610 fényképet töltöttek fel a verseny hivatalos oldalára.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

✌️📷”Egy kórteremből lenne szép nyerni.” – gondoltam viccesen. Kedves Ismerőseim! Rengetegen szavaztatok a képemre és nem győzök ezért köszönetet mondani nektek, azonban egy olyan csoda történt velem, ami végett még most is csak kapkodok a levegő után. A képem több, mint tízezer pályamű közül a zsűri döntése alapján a nemzetközi FŐDÍJAT nyerte el. 😮🤩 A nyereményeim pedig: 10.000 EUR készpénz, Huawei Matebook X laptop, National Geographic magazin megjelenés és egy 10 napos National Geographic Olaszországi Workshop. (Velence, Firenze, Toszkána, Siena, Róma) Még most sem tértem magamhoz és percenként frissítem a honlapot 🙂 Hálával tartozom Istennek <3 Életem egyik fő álma vált valóra✌️🙏🇮🇪 Viva Italia! #mik #ikozosseg #huaweinextimage #nextimage #strongisthenewsexy

Pávó Réka (@rekapavo) által megosztott bejegyzés,

Ez is érdekelhet

képcím

Drámai fotó jelent meg a menekülő afgán civilek evakuálásáról

képcím

Szívet tépő kötelék: az ötéves kislány mindenben segíti...

képcím

A születés csodája lenyűgöző fotókon