Ma éjjel megjelenhet az első hó

Startlap - Startlap
A front nyomában az ország egyes nyugati területein fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, és esélyes, hogy felbukkannak az idei téli szezon első hazai hópelyhei. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Ma éjjel megjelenhet az első hó

A front nyomában az ország egyes nyugati területein fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, és kis területen, magasabb pontokon, de esélyes, hogy felbukkannak az idei téli szezon első hazai hópelyhei. Bővebben.

Győrfi Dani lett a Dancin with the Stars első kiesője, csomó néző kiakadt

Tizenkét híresség részvételével, plusz Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András vezetésével vasárnap este elindult a TV2 táncos showműsora, de a játékot már csak kettővel kevesebben folytathatják, hiszen az influencerként tevékenykedő Győrfi Dani és Stana Alexandra kapta a legkevesebb szavazatot. Az eredményt sokan nem fogadták jó szívvel. Erre a linkre kattintva videón nézheted meg Győrfi Pál fiának produkcióját, megtudhatod, hogyan ejtették ki a párost, illetve szemezgethetsz a felháborodott kommentekből.

Döbbenetes összeggel tartozik a MÁV-nak a legnagyobb magyar bliccelő

A budapesti Nyugati pályaudvar. (Fotó: Leisa Tyler/LightRocket via Getty Images)

A MÁV-Start Zrt. körülbelül hárommilliárd forint értékű követelésállomány értékesítését tervezi, amelyek zöme 2013-2014-ben született. A tartozások többsége legfeljebb 50 ezer forintról szól, ugyanakkor a rekorder utast egy nagyon durva számmal fogják szembesíteni. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ördög Nóra meztelen baba-mama fotója az anyaság himnusza

A műsorvezető egy pár évvel ezelőtti fényképet vett elő az Instagramján. Nem először posztol ruhátlan fotót, de ahogy eddig is, úgy most is művészi felvételről van szó. Ha érdekel a kép, akkor kattints ide.

Poldinak 3 hetesen már útlevele volt, 2 évesen pedig 24 országban járt: ismerd meg a Világjáró Család hátizsákos kalandjait, akik szerint egy gyerek születése után sem áll meg az élet

Okos Tímea Kitti és férje, Zoltán alig 1-2 hónappal megismerkedésünk után, Szenteste már egy repülőn utaztak közösen Izrael felé két hátizsákkal. A közös szenvedélyből gyermekük sem maradt ki: Poldit eleve egy guatemalai túráról “vitték haza”, majd a születése utáni harmadik héten már egy útlevél büszke tulajdonosa volt. Édesanyja pocakjában 10 országban járt, mire 24 hónapos lett addigra éppen 24 országgal növekedett ez a szám. Nem túlzás azt állítani, hogy a szülőket hülyének nézték, amikor azt mondták, nem adják fel korábbi életformájukat, és a gyerekkel is ugyanúgy utazni fognak, ahogy előtte. Amikor a pici egyéves lett, az addigi kétkedők már azt mondták, könnyű nekik, hiszen Poldi beleszokott az utazásba – szülei szerint ez nem kis részben egy fontos trükknek köszönhető, de ami talán a legtöbbet számít, az a szülői attitűdjük, amelyhez hasonlót kevesen képviselnek.  A Startlap Utazás Nagy Utazók sorozatának első részében a Világjáró Család kalandjait mutatjuk be. Íme az interjú.

Keleti Ágnes lett a világ jelenlegi legidősebb olimpiai bajnoka

Keleti Ágnes 2001-ben New York városában. (Fotó: Jamie Squire/ALLSPORT)

A 100 éves amerikai John Russell díjugrató halálát követően a magyar tornász lett a legöregebb élő aranyérmese az ötkarikás játékoknak. Ez a cikk  Keleti Ágnes munkásságáról, valamint a legidősebb olimpiai bajnokokról szól.

Megéri használt mobiltelefont venni?

Vajon mi az okosabb döntés, amennyiben nem akarunk egy vagyont telefonra elkölteni, egy olcsóbb mobilra, vagy inkább használt készülékre ruházzunk be? Ebben a cikkben egy francia vállalkozó avat be a használt mobilok rejtelmeibe, és választ ad a nagy kérdésre, hogy vajon érdemes-e mások által levetett telefonra beruházni. 

A koronavírusnak köszönhetően egy lomtalanítás közben bukkantak rá Newton egyik könyvének első kiadására, milliókat ért a váratlan szerencse

A természetfilozófia matematikai alapjai című könyv első angol nyelvű kiadásának egy példánya egy dél-walesi ház könyvespolcán került elő. A könyv licitáláson talált új gazdát magának, a Dominic Winter Auctioneers munkatársa úgy fogalmazott, “kis híján leesett a székről”, amikor rájött, mit is tart a kezében. Hogyan került elő a könyv, mitől olyan különleges, és mennyi pénzért adták el? Innen kiderül.

“Van egy molekula, ami működhet” – a magyar tudós elmesélte, hogyan állnak Szegeden és a világban az Alzheimer-kutatással

Egy alzheimeres beteg agya. (Fotó: BSIP/Universal Images Group via Getty Images)

Sokan meg fognak lepődni, de az Alzheimer-kór az ötödik vezető halálok a világon, és – mondja Fülöp Lívia, aki a betegséggel foglalkozó szegedi kutatócsoport vezetője – ha a probléma valós mértékéről akarunk képet kapni, akkor a hivatalosan érintett betegek számát kettővel vagy hárommal kell felszorozni. A téma tehát rendkívüli jelentőséggel bír, éppen ezért ezt az interjút mindenkinek ajánljuk olvasásra. Az Alzheimer száz évvel ezelőtti felfedezésekor még a ritka kórok közé tartozott – mi okozza a betegek számának növekedését? Mi az, ami miatt egy memóriazavar halálos? Mi lehet az oka a rendellenesség kialakulásának, és miért olyan nehéz gyógyszert találni a tünetekre? Hol tartanak a kezeléssel a magyarok és a világ többi tudósa? Többek között ezekről a kérdésekről lesz szó.

Ezt a három csillagjegyet hatalmas meglepetés éri október közepén

Az asztrológusok szerint van három jegy, amelynek szülöttei számára hatalmas lehetőségeket rejt ez a hónap. További információkért kattints ide.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

képcím

Öt év és nyolc hónapot késtek 2023-ban a MÁV vonatai

képcím

Ami nem hiányozhat egyetlen, Keleti Ágnesről készült fotóról...