Jön a síszezon, biztonságot ígér a turistáknak az osztrák kancellár

Startlap - Startlap
Egy népszerű ausztriai síterepen tavasszal sokan elkapták a koronavírust, Sebastian Kurz azonban máshol látja a fertőzésveszélyt. Heti hírösszefoglaló.

Jön a síszezon, biztonságot ígér a turistáknak az osztrák kancellár

Dacára annak, hogy a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen márciusban kialakult járványgócban sok turista elkapta a koronavírust, Sebastian Kurz osztrák kancellár máshol látja a fertőzésveszélyt. Mint mondta, ez a bulikon, az esküvőkön és családi ünnepeken magasabb, mint a sípályákon vagy a szabadban. Ischglben is az emberek többsége a sípályáktól távoli mulatságokon fertőződött meg. Itt olvashatod, mivel nyugtatja a síelni vágyókat a kancellár.

Újabb csúcson a fertőzöttek száma, több mint százan vannak lélegeztetőgépen

1374 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 36.596 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. További friss adatokat itt találsz.

Kapcsolódó hír volt a héten, hogy a fertőzöttek jelenlegi száma mellett a nemzetközi ajánlások értelmében akkor is kevés tesztet végeznének itthon, ha maximálisan kihasználnánk a vizsgálati kapacitásainkat. De Kásler Miklós és Müller Cecília új tesztelési eljárásrendjének bevezetése óta nem kell tartani attól, hogy telítődik a rendszer, mert a lakosság már nem áll sorban a tesztekért. Részletek itt.

„Csak a k… keverés ment” – kiakadt a Club Aliga jövője miatt aggódókra a polgármester

Balatonvilágoson mindenki attól tart, hogy a tulajdonos az állam segítségével mindent visz, és a Club Aliga területén nekik szabad partszakasz sem marad. A polgármester szerint azonban a hangos tiltakozás csak árt, inkább egyezkedni kell. Ha érdekel, itt olvashatod Takács Károly véleményét.

A tíz leggazdagabb magyar egyike bejelentkezett a ferihegyi repülőtérért

Az Indotek Csoport elismerte, hogy tárgyalást folytatnak a Budapest Airport megvásárlásáról egy magyar-amerikai befektetőkből álló konzorcium részeként. A hírt az Indotek vezérigazgatója, Jellinek Dániel erősítette meg, miután a sajtóban megjelent, hogy Orbán Viktor szövetségese ajánlatot nyújtottak be a Budapest Airport Zrt. külföldi tulajdonosainak. Bővebben.

Kiakadtak az orvosok, nem lesznek katonák

Szerdán a parlament megszavazta az orvosok béremeléséről szóló törvényt, amelyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyújtott be. A Magyar Orvosi Kamara ugyan egyetért a fizetések emelésével, azonban a “csatolt részekkel” már egyáltalán nem. Hogy mi is az, amiért a törvény módosítását kérik minél hamarabb, az ebből a cikkből kiderül

Ismerős milliárdosok kaptak százmilliókat a kormánytól szerte az országban

Sosem látott pályázati támogatásokról számol be a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megújult honlapja. A bőkezű adakozásáról elhíresült állami intézmény nemcsak a 2020-as évből, hanem még tavalyról is előhúzott néhány projektet, amit komoly segítséggel toltak meg. A pályázatokról nagyjából megállapítható: olyan ismert szereplők jutottak pénzhez, akiknek alighanem nem okozna gondot saját zsebből finanszírozni beruházásaikat. Minderről bővebben itt írnak.

Soros György reagált az EUB ítéletére: kiderült, visszatérhet-e a CEU, és további intézkedésekre szólította fel az EU-t

Az Európai Unió Bírósága (EUB) kedden kimondta, hogy az úgynevezett lex CEU törvény, vagyis a magyar nemzeti felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, ami kizárólag a Soros György által létrehozott Közép-Európai Egyetemet érintette, összeegyeztethetetlen az EU-s joggal.Soros György üdvözölte a döntést, ugyanakkor kemény kritikát fogalmazott meg Orbán Viktor kormányával szemben, és további intézkedésre szólította fel az EU-t. Részletek itt.

Brutális összeggel tartozik egy bliccelő a MÁV-nak

Mintegy hárommilliárd forint értékű követelésállomány értékesítését tervezi a MÁV-Start Zrt. a közeljövőben. A tartozások többségét a bliccelés miatt kiszabott 2013-2014-es bírságok teszik ki. Itt olvashatod, mekkora összeggel adósa a MÁV-nak a rekorder bliccelő.

Összeroppant egy covidosokat ápoló nővér Trump posztja után

Cristina Hops egy seattle-i kórházban dolgozik, koronavírusos betegeket lát el a járvány kezdete óta. A napokban, miután hazatért munkahelyéről, meglátta Donald Trump tweetjét, amiben a koronavíruson átesett elnök azt írta, nem kell félni a Covidtól. Hops kiborult. Hogy mennyire, azt itt láthatod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?

képcím

Orbán Viktor elmondta, hogy visel-e golyóálló mellényt