Lady Di egykori inasa: anyja miatt szenvedett egész életében a hercegnő

Startlap - Startlap
Szerinte Frances Burke Roche arra használta lányát, hogy jó éttermekben ehessen és a királyi páholyban kapjon helyet.

Diana hercegnőről tudni lehetett, hogy étkezési zavarokban szenved és nagyon nyomasztotta az udvari élettel járó stressz. Ám egykori inasa, Paul Burrel szerint labilitásának és depresszív hangulatának hátterében valójában az anyja, Frances Burke Roche állt.

Fotó: Anwar Hussein/WireImage

Burrel a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban szereplője, itt osztotta meg gondolatait a hercegnő és édesanyja viszonyáról. Elmonásai szerint Diana magát hibáztatta mindenért. Úgy vélte, hogy anyja az iparmágnás Peter Shand Kyddel kötött házassága miatt hagyta el őt. Lady Di anorexiája is az anyja távozásakor kezdődött, de alapvetően egész életében szenvedett és önmagát büntette. Anyja visszatértével sem javult a helyzet, viszonyuk nagyon furcsa volt utána is, habár a hercegnő megbocsátott neki. Burrel szerint Diana úgy érezte, anyja csak kihasználja őt, csak azért van rá szüksége, hogy a legjobb londoni éttermekben ehessen és Wimbledonban a királyi páholyban kaphasson helyet. Burrel úgy véli Frances Burke Roche híján volt az anyai ösztönöknek és “nem volt túl kedves nő”.

Frances és Diana (Fotó: Anwar Hussein/WireImage)

Frances és Diana a hercegnő tragikus halálakor sem voltak beszélőviszonyban. Anyja 2002-ben a My Favourite Hymns című műsorban így emlékezett vissza arra a napra:

“Augusztus 31-én, a korai órákban tudtam meg, hogy Diana meghalt. Senkinek sem beszélhettem róla, egyedül kellett gyászolnom a lányomat. Éppen Párizsba készültem, amikor felhívtak, így hát kicsomagoltam a bőröndömből, és vártam. Nagyon rossz volt, hogy egy léleknek sem szólhattam a dologról. Hogy nekem, az anyjának, csöndben kellett ülnöm, és várnom, mikor engedélyezik, hogy kisírhassam magam valaki vállán, egy ostoba protokoll miatt. A temetés előkészületeiben sem vehettem részt. Hithű római katolikus vagyok, és sajnáltam, hogy nem láthattam a lányom holttestét. Csodálkoztam, sőt, meg is sértettek, hogy nem engem kértek arra, hogy utazzak Párizsba, hogy hazahozzam őt. Én voltam az egyetlen élő szülője, és úgy temették el, hogy nem láthattam őt még egyszer, utoljára – mesélte az adásban.”

Címlapkép: Anwar Hussein/WireImage, Forrás: femina.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Várkonyi Andrea a férjével közös szerelmes fotót posztolt

képcím

Berki Mazsi megszólalt: A férjemnek gyönyörű temetése lesz

képcím

Schobert Norbi vágódisznóhoz hasonlította a 100 kiló feletti...