Kiemelt Hírek 2018. június 25.

Kutyatámadás történt Tökölön

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 25.
A megtámadott nő karját valósággal szétmarcangolta, egy másik kutya lábát pedig eltörte a gazdája nélkül kóborló eb.

Saját kutyáját szerette volna megmenteni Adrienn, amikor egy szabadon kóborló kutya rájuk támadt – írja a Blikk. Az eb komoly sérüléseket okoz a lánynak, de kutyájának, Bonifácnak is: a nő karjába és csuklójába percek alatt tizenegyszer mart bele mélyen, kutyájának a bal hátsó lábát törte el a támadó kutya.

Az ABC melletti utcából ugatva rohant felénk egy nagyobb testű kutya. Már nem volt időm megelőzni a bajt: mire felkaptam volna az ölembe a kutyámat, már késő volt: a másik eb elkapta Bonit, és harapni kezdte, ahol csak érte

− mondta el Adrienn.

A nő segítségért kiáltott, majd megpróbálta szétválasztani az ebeket. Adrienn kétségbeesett kiáltását szerencsére meghallották a környéken, és a nő segítségére siettek. Egy férfi vascsővel ütötte az állatot, végül egyikük hideg vizet öntött rá, ekkor végül eleresztette Bonifácot.

A támadás szemtanúinak egyike a rendőrséget is értesítette, megtalálták a másik kutya – amely feltehetően egy staffordshire terrier – gazdáját.

A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja az eset körülményeit. Ha bebizonyosodik, hogy a kutya súlyos sérüléseket okozott, annak gazdája ellen büntetőeljárás indul gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt. a a kutya általi harapások könnyű sérülést okoztak, akkor a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez az eb gazdájával szemben – olvasható a Blikkben.

A Magyar Narancs korábbi gyűjtése alapján csak 1999-ig jogerős, letöltendő börtönbüntetést egyedül az 1994-es gödöllői eset felelősei kaptak, egyébként a kutyatámadások során a gazdák szinte mindig megúszták az ilyen típusú támadásokat.

Becslések szerint Magyarországon évente 5 ezer kutyatámadás történik, ebből átlagosan 4 halálos.

 

Keresés az oldalon