Kutyatámadás történt Tökölön

A megtámadott nő karját valósággal szétmarcangolta, egy másik kutya lábát pedig eltörte a gazdája nélkül kóborló eb.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-25 09:55

Fotónk illusztráció (Forrás:Thinkstock)

Saját kutyáját szerette volna megmenteni Adrienn, amikor egy szabadon kóborló kutya rájuk támadt – írja a Blikk. Az eb komoly sérüléseket okoz a lánynak, de kutyájának, Bonifácnak is: a nő karjába és csuklójába percek alatt tizenegyszer mart bele mélyen, kutyájának a bal hátsó lábát törte el a támadó kutya.

Az ABC melletti utcából ugatva rohant felénk egy nagyobb testű kutya. Már nem volt időm megelőzni a bajt: mire felkaptam volna az ölembe a kutyámat, már késő volt: a másik eb elkapta Bonit, és harapni kezdte, ahol csak érte

− mondta el Adrienn.

A nő segítségért kiáltott, majd megpróbálta szétválasztani az ebeket. Adrienn kétségbeesett kiáltását szerencsére meghallották a környéken, és a nő segítségére siettek. Egy férfi vascsővel ütötte az állatot, végül egyikük hideg vizet öntött rá, ekkor végül eleresztette Bonifácot.

A támadás szemtanúinak egyike a rendőrséget is értesítette, megtalálták a másik kutya – amely feltehetően egy staffordshire terrier – gazdáját.

A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja az eset körülményeit. Ha bebizonyosodik, hogy a kutya súlyos sérüléseket okozott, annak gazdája ellen büntetőeljárás indul gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt. a a kutya általi harapások könnyű sérülést okoztak, akkor a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez az eb gazdájával szemben – olvasható a Blikkben.

A Magyar Narancs korábbi gyűjtése alapján csak 1999-ig jogerős, letöltendő börtönbüntetést egyedül az 1994-es gödöllői eset felelősei kaptak, egyébként a kutyatámadások során a gazdák szinte mindig megúszták az ilyen típusú támadásokat.

Becslések szerint Magyarországon évente 5 ezer kutyatámadás történik, ebből átlagosan 4 halálos.

 

Címkék:

kutyatámadás

Mai nap hírei

Elmarad a Fradi BL-meccse

eurosport.hosszabbitas.hu5 órája

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

ezalenyeg.hu8 órája

Több százezer csirkét kell levágni a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában

agroinform.hu10 órája

Eltűnik és szétrobban a föld Szibériában

mezohir.hu11 órája

Baloldali rémálom: Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc együtt ünnepelt

demokrata.hu12 órája

Vujity Tvrtko: Eljött a búcsú ideje

femcafe.hu13 órája

Mészáros Lőrinc és ön

szabadeuropa.hu14 órája

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu18 órája