Máris kiszemelte Novák Katalin utódját a Fidesz?

Startlap - Startlap
Telefonos kutatás indult Szalay-Bobrovniczky Kristófról.

Nem sokkal azután, hogy a hvg.hu egyik olvasója arról számolt be, közvélemény-kutatók telefonon faggatták, miként ítéli meg Novák Katalin kegyelmi döntését, a lap friss cikke szerint hétvégén sem pihen a Call Express névre hallgató cég.

Ezúttal a Magyar Honvédségre és Szalay-Bobrovniczky Kristófra irányult a telefonos érdeklődés. A felmérésben

többek között arra voltak kíváncsiak, követi-e a közösségi médiában a honvédelmi minisztert, mi jut róla először eszébe, milyen véleménnyel van róla, valamint különböző szempontok alapján kellett skáláznia, szerinte milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek, és ehhez képest milyen Szalay-Bobrovniczky Kristóf

– írja a portál.

Könnyen lehet, hogy puszta véletlenről van szó, ugyanakkor mivel Novák Katalin szombat délután jelentette be, hogy lemond államfői tisztségéről, jogosan merül fel a gyanú, hogy a kormánypárt az ő utódját keresheti Szalay-Bobrovniczky személyében.

A jelenlegi geopolitikai helyzetben a köztársasági elnök kiválasztásánál a katonai képesség is szempont lehet, ráadásul a honvédelmi miniszter diplomáciai tapasztalattal is rendelkezik – mutat rá a Forbes

Szalay-Bobrovniczky 2020-ban távozott londoni nagyköveti posztjáról, felesége Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Az ötödik Orbán-kormány 2022-ben nevezte ki honvédelmi miniszterré.

2020 áprilisában vagyonkezelő cégén, a London Capital Zrt.-n keresztül Garancsi Istvánnal közösen átvették a néhai Andy Vajna tízmilliárdokat termelő kaszinóbizniszét. Mindösszesen három év alatt akkora vagyont gyűjtött, amivel a leggazdagabb magyar üzletemberek közé került.

Címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

 

Ez is érdekelhet

képcím

Olyan videóval búcsúzott el Novák Katalin, amelyben nem szerepel...

képcím

Megválasztotta a parlament az új köztársasági elnököt

képcím

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását