Kósz Zoltán volt felesége is megszólalt a vádakkal kapcsolatban

Nyílt posztban mondta el véleményét.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-18 19:26

Kósz Zoltán. MTI Fotó: Mónus Márton

Az elmúlt hét az év egyik legnagyobb botrányát hozta, melyben egy 13 éves lány vádolt meg két vízilabdázót – Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot – ,hogy 11 éves korában, rendszeresen szexuálisan zaklatták.

Azóta már megszólalt a kislány jogi képviselője is, ahogyan mindkét világklasszis üzent egyesületük Facebook-oldalán, valamint ügyvédeik is nyilatkoztak.

A vízilabda-társadalom egységesen kiáll melletük, sokan biztosak az ártatlanságukban. Végül tegnap, Kósz Zoltán volt felesége, Villő is leírta a véleményét az üggyel kapcsolatban:

22 évig éltem Kósz Zoltánnal, két gyermeket neveltünk fel együtt. Ma már külön élünk, de az elmúlt két nap eseményei okán meg kell szólalnom. Nem azért teszem ezt a nyilatkozatot, mert azt gondolom, hogy Zolinak az én védelmemre lenne szüksége, hanem, hogy hangot adjak végtelen felháborodásomnak, s tompítsam a tehetetlenség érzését. Egyelőre magam is csak találgatni tudok, hogy ez a képtelen helyzet milyen erők mentén alakulhatott ki. Ez a történet nem három emberről szól, hatással van az érintettek valamennyi hozzátartozójára, anélkül, hogy az ügy felgöngyölítésére feljogosított hatóságok egyáltalán bármiféle eljárást megkezdtek volna.

Világos, hogy mára a médiának a józan észt elsöprő ereje lett, és a hétvége eseményei alapján úgy tűnik, néhány médium vissza is él a hatalmával. A klikkekért és a nézettségért folytatott harcban már nemcsak felelőtlenül, hanem jogszabályokat sértve, akár a rágalmazás büntetőjogi következményeit is kockáztatva gázolnak keresztül életeken. Úgy érzem, hogy ott, ahol a bíróságnak kellene döntenie, ma a lájkok száma dönt.

Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ilyen körülmények között is megőrizte a józan ítélőképességét és tartózkodott az ítélkezéstől.
Kétségem sincs Zoliék ártatlansága felől, de az okozott erkölcsi kár már most helyrehozhatatlan.

Ki, mikor és hogyan fog ezért felelni? Egyoldalú, idő előtti és megalapozatlan hírek áldozata ma a három érintett, a hozzátartozók, csakúgy, mint minden néző és olvasó

          – zárta sorait Horváth Villő az esettel kapcsolatosan.

Mai nap hírei

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu6 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu8 órája

Egy Magyar akadályozhatja meg, hogy Trump Patriot Partynak nevezze az új pártját, a neve Donald Magyar

444.hu9 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu10 órája

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu12 órája

Új postai logisztikai üzem

transpack.hu13 órája

8+1 film, ami izgalmasan kezdődött, de a befejezés nagy csalódás volt

joy.hu14 órája

5 jele annak, hogy nárcisztikus a párod

she.life.hu14 órája