Megérkezett a 2022-es adócsomag

Startlap - Startlap
A Pénzügyminisztérium a jövő évi minimálbér-emeléséről, a munka közterheinek csökkentéséről, az iparűzési adóról és a babakötvény után járó állami támogatás emeléséről is intézkedik a törvénytervezetben, amelynek értelmében jövőre 750 milliárd forint maradhat az adózók zsebében. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Megérkezett a 2022-es adócsomag

A Pénzügyminisztérium a jövő évi minimálbér-emeléséről, a munka közterheinek csökkentéséről, az iparűzési adóról és a babakötvény után járó állami támogatás emeléséről is intézkedik a törvénytervezetben, amelynek értelmében jövőre 750 milliárd forint maradhat az adózók zsebében. További információkért katt ide.

Jelen: 200 millióért semmisíti meg a Kórházi Főigazgatóság a lejárt PCR-teszteket

5 milliárd forintot költöttek az adófizetők pénzéből azokra a koronavírustesztekre, amelyeket nyugodtan ingyenes felhasználásra bocsáthattak volna, de inkább őrizgették, majd irtózatos összegért eltüntetik. Bővebben.

Az Európai Bizottság visszautasította Orbán Viktor kérését

Az Euronews beszámolója szerint “udvariasan, de gyorsan” kapott nemleges választ az EU-tól a magyar kormányfő, miután a kötelezettségszegési eljárás leállításáért folyamodott. Részletek.

Csokit kapnak a gyerekek Pócs Jánostól, ha rajta keresztül üzennek a Mikulásnak

MTI/Máthé Zoltán

A jászsági fideszes képviselő, aki a Képviselői Irodához várja az ünnepi leveleket, csak “a gyerekeknek akar jót ebben a rohanó világban”. Lesz élőzés a Mikulással és sorsolás. Videó és további részletek itt.

Koronavírus itthon: több mint 12 ezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Ez közel a duplája az előző napi adatoknak. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Budapesten lehet a leggyorsabban lakáshoz jutni a V4 országaiban

Az ingatlan.com arra volt kíváncsi, a régió fővárosaiban hány évig kell dolgozni ahhoz, hogy ki tudják fizetni egy 50 négyzetméteres lakás árát. Jól látszik, hogy a lakáspiac és a fizetésekhez viszonyított lakásárak sorrendje is átalakult. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“A Spartacus elnöke figyelmeztetett, vigyázni kell Turival” – miért nem szólaltak meg korábban Turi György ügyeiről? 

“Nem lehet beleszólni a dolgukba, mert ők hozzák az eredményeket, miattuk tízszereződött meg a költségvetésünk.”

Az úszószakosztály kiválását követően 2005-ben a Spartacus SC ből az összes edző és versenyző a Kőbánya SC-be igazolt, Öcsi Gábor vezetése alá. Ebben a cikkben  őt, Gyárfás Tamást és az úszószakosztály több edzőjét kérdezték arról, hogy vajon miért csak most, hosszú évekkel később kezdtek el beszélni Turi György állítólagos szadista módszereiről.

Márki-Zay Péter kiadatná Hernádi Zsoltot a horvát hatóságoknak

A MOL elnök-vezérigazgatóját két év börtönre ítélték Horvátországban egy 10 millió eurós korrupciós ügy miatt, azonban a Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancsot. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Fudan Egyetemről és a Belgrád-Budapest vasútvonalról is elmondta véleményét. Íme.

Éveken át nyomkövetővel a lábán praktizált a szexuális zaklatással gyanúsított háziorvos

A férfi ellen több eljárás indult nemi erőszak miatt, egyik áldozata öngyilkos lett, és a Fővárosi Főügyészség szerint egy budapesti rendelőintézetben is erőszakoskodott betegével. Az esetről itt írnak.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Komoly fordulat áll be az időjárásban a héten

Tasos Katopodis/Getty Images

Mozgalmas napokra számíthatunk időjárási szempontból, változékony időszakkal, amelyet akár havazás is tarkíthat. Előrejelzés.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről