Koronavírus: egy kutató szerint egy 86 éves gyógyszer lehet a megoldás

Startlap - Startlap
Az amerikaiak pedig közölték a kórokozó túlélési és fertőzőképességének időtartamát vizsgáló kutatásuk eredményeit. Reggeli hírösszefoglaló.

Koronavírus: megindult a pánikbevásárlás, egy belga kutató szerint egy 86 éves gyógyszer lehet az ellenszer

Marc van Ranst belga virológus állítása szerint lehetséges, hogy a 1934 óta létező, olcsó, klorokin nevű szer a megoldás a koronavírus ellen. Részletek itt.

Egy másik cikkben arról olvashatunk, hogy az Egyesült Államokban intenzíven vizsgálják a kórokozó túlélési és fertőzőképességének időtartamát különféle felületeken. Az eredményeket ebben a cikkben ismertetik.

Magyarországon egyelőre továbbra sem regisztráltak megbetegedést, de a jelek szerint már megkezdődött az alap- és tartós élelmiszerek, valamint a higiéniai eszközök felhalmozása. A szakértők szerint ez továbbra sem indokolt, sőt, óva intik a vásárlókat az üzletek megrohamozásától. A témáról bővebben itt tájékozódhatsz.

A nagybevásárlás mellett egy másik lényeges dilemmával is szembesült a lakosság a koronavírus miatt: érdemes-e ilyenkor utazni? Ennek kapcsán egy fontos kérdés, hogy vajon mi az, amit megtérít a biztosító, és mi az, amiről mindenképpen saját magunknak kell gondoskodni. Erről szól ez a cikk.

Azt eddig is tudtuk, hogy a fertőzésnek komoly gazdasági hatásai lehetnek, de úgy tűnik, ezt jelentősen alulbecsülték a szakértők. Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogyan buknak a luxusmárkák dollár tízmilliárdokat a koronavírus miatt. Ha az alábbi linkre kattintasz, akkor pedig kiderül, milyen módon érinti a kínai gazdaságot a járvány.

 

A koronavírustól eddig mintegy 83 ezer ember betegedett meg, és több mint 2800 esetben halállal végződött a fertőzés. Az Egészségügyi Világszervezet, valamint az egyes országok egészségügyi szervei közölték a legfrissebb adatokat a vírus terjedéséről. A pontos számokat itt találod.

Egy pakisztáni felségjelű repülőgép miatt riasztották a gripeneket

A gép csütörtökön este lépett be Magyarország légterébe. További részletekért ide kattints.

Tasnádi László volt III/II-es tiszt 286 millió forint közpénzből építene panziót a Balatonon

Miközben az utóbbi időben egymást érték a nyilvános panzió- és szálláshelyfejlesztési pályázatok, Tasnádi László inkább pályázati kiírás nélkül folyamodott 286 millió forint közpénzért a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ), hogy balatoni panziót építsen. Az MTÜ eddig már 15 milliós vissza nem térítendő támogatást biztosított a volt rendészeti államtitkárnak az építés előkészítésére. A beruházásról, Tasnádi múltjáról, illetve arról, miként jutott 67 éves korára egy egész cégbirodalom csúcsára, itt írnak.

Szlovéniában és Észak-Macedóniában is van Ripost nevű lap, ami Habony Árpád volt üzletfeléhez köthető, és ami ellen pénzmosás gyanúja miatt nyomoznak, egy Magyarországról eredő milliárdos összeg miatt

“Soros szervezetei a NATO bomlasztására tesznek kísérletet” – olvasható a Ripostban, de most nem a magyar lapról van szó, hanem szlovén, illetve észak-macedóniai újságokról. A két lap nemcsak nevében és tartalmában hasonlít, hanem egyik alapítójuk is összeköti őket: Schatz Péter magyar üzletember, aki Habony Árpád korábbi üzlettársa. Schatz olyan országokba öntötte a pénzt, ahol Orbán Viktor szövetségesei a hatalomért küzdenek. Médiabefektetései felkeltették a hatóságok figyelmét is. Részletek itt.

Közel ezer, egyházi iskolában dolgozó pedagógus tiltakozik a NAT ellen

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A budapesti Piarista Gimnázium pedagógusai kedden állásfoglalást adtak ki a hazai oktatás helyzetével kapcsolatban. Ehhez azóta mintegy ezer, egyházi iskolában dolgozó kollégájuk csatlakozott. A szöveget ebben a cikkben ismertetik.

Először beszélgetnek kicsit Kövér Lászlóval, majd megkezdődik a Thúry Vitézlő Oskola 25 órás Wass Albert felolvasómaratonja

Február 28-án szuper program várja az érdeklődőket Nagykanizsán.

 

Törökország mostantól nem áll az Európába tartó szír menekültek útjába

Harminchárom török katona halt meg csütörtökön egy légicsapás során Szíria Idlíb tartományában. A Reuters hírügynökség csütörtökön késő este egy névtelenül nyilatkozó magas rangú török tisztségviselőre hivatkozva arról számolt be: a török rendőrség, parti őrség és határőrség parancsba kapta, hogy ne tartóztassa fel az Európába igyekvő szíriai menekülteket. A légicsapásról és annak következményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A Moszkvából Budapestre költöztetett orosz “kémbank” az álmok netovábbja azoknak, akik hírszerzési céllal akarnak kívülről az unióba jutni

Egy angol nyelvű, független orosz hírportál, a Moscow Times terjedelmes írást közölt a tavaly Moszkvából Budapestre költöztetett Nemzetközi Beruházási Bankról. Erre a linkre kattintva megtalálod a cikk összefoglalását.

A hétvége egyik fele jelentős esőzéssel telik

Fotó: Silver Screen Collection/Getty Images

Újabb hidegfront érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Török választások: valószínűleg lesz második forduló

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...