Koronavírus: a román-magyar határon a csendőrséget is bevetették a vendégmunkások miatt

Az Olaszországból hazatérő románok tiltakoztak a karantén ellen a határátkelőhelyeken. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-11 08:56

Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Koronavírus külföldön: a csendőrségre és a rendőrségre is szükség volt a magyar-román határon a vendégmunkások miatt

A karantén ellen tiltakozó, Olaszországból hazatérő román állampolgárok miatt a román rendőrséget és csendőrséget is be kellett vetni a magyar-román határ több átkelőjén. Részletek.

Már gyakorlatilag egész Olaszország karanténba került, mégis napról napra meredeken emelkedik a halálozások száma. Vajon Magyarországon is ugyanerre számíthatunk? Erről szól ez a cikk.

Mindeközben Marjan Sarec szlovén ügyvezető kormányfő kedden jelentette be, hogy lezárják az Olaszországgal közös határukat. A rendeletről és a koronavírus szlovéniai helyzetéről itt írnak.

Koronavírus Magyarországon: van egy újabb fertőzött, megszólaltak a karanténon belülről, Kásler szerint jól állunk lélegeztetőgépekkel

Újabb magyar nőnél diagnosztizáltak koronavírust, és már azt is tudni, kivel állt kapcsolatban. Részletek itt.

A fertőzöttekről az elmúlt napokban rengeteg ellentmondásos információ látott napvilágot, ugyanakkor kevés szó esett az első két betegről, akik iránban szedték össze a koronavírust. Egyikük, a Szent István Egyetem doktori hallgatója és állapotos felesége elmesélték, mi történt velük az első egy hétben, és mit gondolnak a kialakult pánikról. Beszámolójukat ide kattintva találod.

Kásler Miklós miniszter sajtótájékoztatót tartott a kórházak vezetőinek a hazai koronavírus-helyzetről. Ebben egyebek mellett szó esett az intézmények kapacitásáról, illetve a lélegeztetőgépek számáról. Ha érdekel, miket mondott Kásler, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A szokásos keddi koronavírusos sajtótájékoztatón kérdés közben kitépték az RTL tudósítója kezéből a mikrofont. Nem sokkal ezután az ATV munkatársát is igyekeztek korlátozni munkája végzésében. Minderről erre a linkre kattintva videót találsz.

“Dezinformálás, rémhírterjesztés és pánikkeltés” miatt jogi lépéseket tesz a Magyar Hang ellen az MTVA. Miért perelnek? Innen kiderül.

Varga Mihály kedden a rádióban értékelte a koronavírus hazai gazdasági hatásait. A pénzügyminiszter szerint a magyar kormányban megvan az a képesség, hogy gyorsan, szinte akciószinten tud reagálni a felmerülő helyzetekre. Részletek.

“Nem félek a népszerűtlenségétől” – interjú Karácsony Gergellyel

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főpolgármester szerint talán nem lenne változtatási tilalom a Ligetben, ha a kormánybiztos nem beszélt volna ostobaságokat. Karácsony Gergely arról is beszélt, milyen az, amikor a színházban gúnyolják őt. A teljes beszélgetést itt találod.

Koronavírus és a tudósok: a Google is harcba száll a betegség ellen, ami ügyesebben fertőz, mint hittük

A Google nemrég komoly bejelentést tett a koronavírussal kapcsolatban, több intézkedést is ismertetettek. Ezek egyike egy egészségügyi tapasz, melynek segítségével a betegek még még időben, az első tünetek megjelenésekor orvoshoz tudnak fordulni. A témáról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mindeközben kínai kutatók megállapították: az új koronavírus zárt térben nagyobb sugarú körben, és hosszabb ideig fertőzhet, mint ahogy eddig feltételeztük. Arról, miként jutottak erre a megállapításra, és mit jelent ez pontosan, itt olvashatsz.

Az Origo főszerkesztője azt mondta a rendőrségnek, hogy nem tudja, ki írta és szerkesztette a cikket, amiben Donáth Annát zaklatással vádolják

Miután az origo.hu egy levélre hivatkozva lehozott egy szerző nélküli cikket, amelyben azt állították, Donáth Anna egy fiatal nőt zaklatott, ajánlatot tett neki és rátámadt, a momentumos EP-képviselő ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A nyomozást azonban Gábor László főszerkesztő különös vallomása után lezárták. Bővebben.

33 focipályányi fát vágnak ki az új Duna-híd építése miatt

Akár 50 milliárd forintba is kerülhet, és főként a sokak által megkérdőjelezhető paksi bővítés indokolja a Paksot Kalocsával összekötő átkelő megépítését. A beruházás nem csak anyagi áldozatokat követel. 

Most már nagyjából biztos, hogy Joe Biden az új demokrata elnökjelölt

Fotó: Tom Brenner/Getty Images

Barack Obama volt alelnöke a szuperkedd után a minikedden tartott előválasztásokon is hasított Bernie Sandershez képest. Ha érdekel az amerikai előválasztás, akkor itt folytasd az olvasást.

Mindjárt 22 fok lesz

Az érkező hidegfront előtt még tovább erősödik a felmelegedés hazánkban. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Szájer-ügy: megtiltották a kormányzat tagjainak, hogy nyilatkozzanak

168ora.hu1 órája

Veszélyeztetett állatfajta lett a honfoglaló magyarok lova

agroinform.hu4 órája

Belgium legnépszerűbb lapja már arról ír, hogy a Fidesz alapítótagja vett részt a pénteki orgián

444.hu5 órája

Egy orrspray elpusztítja illetve hatástalanítja a koronavírust

travelo.hu6 órája

100 GB ingyen internetet ad a Telenor

gsmring.hu12 órája

Új belépő modell – Unimog U219

gepmax.hu14 órája

5 dolog, ami miatt egy férfi fülig szerelmes lesz egy nőbe

joy.hu14 órája

Hidd el, nagyon is jó, ha fiatalabb pasival jársz! Ezt tudják ők!

she.life.hu14 órája