Komáromban az év embere a hétéves Kende lett, aki szabadidejében a város utcáit takarítja

Startlap - Startlap
A kisfiú nagyon komolyan végzi a munkát: még a születésnapjára is hulladékgyűjtő csipeszt kért.

A Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. egy hétéves kisfiút, Kendét választotta az év emberének – vette észre a Bors. Kende ugyanis egy igen szokatlan hobbinak hódol: a fiú hulladékgyűjtő csipeszt kért születésnapjára, amivel iskola után járja az utcákat, és felszedi a szemetet.

Kende a Szent Imre Általános Iskola tanulója, és a szemétszedés mellett teljesen átlagos dolgokat is szeret, mint például a foci vagy a horgászat. De mindemellett környezettudatosabb, mint a felnőtt emberek.

Először azt hittük, hogy csak viccel, de aztán egyre többször mondta, hogy valóban ezt a csipeszt szeretné a születésnapjára, így utánanéztünk az interneten, és megrendeltük. (…) Persze mi is arra tanítottuk, hogy nem szabad szemetelni, de ha járunk valahol, magától mondja, nézd, anya, mennyi mindent eldobnak az emberek

– fogalmazott a kisfiú édesanyja, Csurgó Gáborné. Kende pedig amint megkapta a csipeszt, rögtön munkába állt, és keresztanyja segítségével három zsák hulladékot gyűjtött össze a Fűzfa és a Száva utcában. A család örül Kende segítőkészségének és érett gondolkodásának, de úgy vélik, nem kéne erre annyira rácsodálkozni, hiszen az lenne a normális, ha mindenki kidobná a saját szemetét.

A Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. viszont roppant nagyra értékeli a kisfiú munkákát.  

Társadalmi megbecsültsége a kollégáknak alacsony, mindig akad azonban egy jó szó vagy dicséret, egy jó példa, ami to­vább motiválja őket, hogy monoton munkájukat újra és újra elvégezzék az élhető környezet érdekében. Kende példát mutat nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is, a szülei pedig példát mutatnak nevelésből, reményt adva mindenkinek, hogy igenis van, akikre felnézhetünk, akár fiatalkorban is. Köszönjük, Kende, légy na­gyon büszke magadra! Nálunk Kende az év embere

– írta a vállalat a Facebookon.

Ez is érdekelhet

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

képcím

Rabszolga volt, az Albert-tó felfedezője lett: a titokzatos múltú...

képcím

Mészáros Lőrinc válik a feleségétől