Mészáros Lőrinc válik a feleségétől

Startlap - Startlap
Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla 34 évig voltak házasok. Esti hírösszefoglaló.

Mészáros Lőrinc válik a feleségétől

Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla saját maguk jelezték az MTI felé közleményben válásuk hírét, amelyet itt olvashatsz el.

Index: megvan az új név, de a te segítségedre is szükségük lenne a folytatáshoz

A Távozó indexesek Facebook-oldal friss borítóképén elárulta az új portál nevét, illetve közleményt hoztak nyilvánosságra nagyszabású, “Magyarországon példa nélküli” tervükről, amelynek megvalósításához az emberek segítségét kérik. Ha kíváncsi vagy a névre és az Index szerkesztőségéből egy emberként felmondott újságírók nagy terveire, akkor ezt a cikket olvasd el.

Dés László, Mester Tamás, Presser Gábor, Falusi Mariann és még vagy ezer zenész állt ki az SZFE mellett

Egyetlen nap alatt több mint ezer zenész írt alá közös nyilatkozatot, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) önkényes átalakítása és autonómiájának erőszakos felszámolása ellen tiltakoznak. A lista tömve van népszerű arcokkal, ha érdekel a névsor legismertebb része, akkor itt folytasd az olvasást.

Németh Gábor: Ez nem csak a Színművészetiről szól, egyetlen egyetem sem marad szárazon

Németh Gábor az SZFE lemondott rektori tanácsadója, aki jelen volt a Vidnyánszky Attiláékkal folytatott szerdai tárgyaláson. Tanárként egyelőre nem mondott fel, de ennek egy különleges, “tragikus” oka van. Szerinte a mostani események nem a jobboldal és a baloldal, hanem a demokraták és az antidemokraták konfliktusát mutatják. És nem egyedi eset, hanem az egész magyar felsőoktatást érintő folyamat ez, amelyet a kormány által kitalált trükknek köszönhetően csak egy újabb rendszerváltással lehet majd felülírni a végén – vélekedik Németh. Mit gondol a diákok radikálisabb tiltakozásáról? Miért folytatja a tanítást? Mi történt a szerdai megbeszélésen, mit akar szerinte Vidnyánszky Attila és a kormány valójában? És vajon reménykedik a boldog végkifejletben? Többek között ezekről beszélgettek Németh Gáborral ebben az interjúban.

A Magyar Rektori Konferencia egyeztetésre hívta az SZFE vezetőjét, fenntartóját és a hallgatói önkormányzatot

Tökéletes visszhangtalanság, a termet megülő – akkor közömbösnek ható – csönd

– írta júniusban Upor László rektorhelyettes arról, miként fogadták a Magyar Rektori Konferencia tagjai a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) erőltetett modellváltásának témáját első alkalommal. Ehhez képest most mégis egyeztetnének, és már az időpontról is sikerült megállapodni. A szomorú júniusi esetről és a friss fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Az állami intézményfenntartó nem készül az iskolák bezárására

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Interjú készült Hajnal Gabriellával, a Klebelsberg Központ elnökével a tanévkezdés első tapasztalatairól. Szerencsére a kínos kérdéseket senki sem tette fel neki, így Hajnal nyugodtan elmesélhette, micsoda “rend és fegyelem” van a tanintézményekben. Viszont az is kiderült, milyen tervei vannak a Kliknek a digitális oktatásra való átállás terén. Bővebben.

Lecsapott a rendőrség a magyar kaktuszmaffiára, a szálak egészen Mexikóig vezetnek

Amilyen viccesen hangzik, sajnos olyan tragikus dologról van szó, és nem véletlen, hogy három éven át nyomoztak a hatóságok a banda után. Az eljárásnak jelenleg nyolc gyanúsítottja van, és bár sokan nem gondolnák, de – sajnos – irdatlan nagy összegeket lehet keresni illegálisan a különleges növényekkel. Az ügyről, valamint a nagy törvényen kívüli növénybizniszről ebben a cikkben írnak.

Tiborcz Istvánék már szétkapták a belvárosi műemléket, hogy luxushotelt építsenek állami gigahitelből

Nagyon úgy néz ki, hogy immár csupán főleg a homlokzati falak állnak a Vigadó szomszédságában álló tömb műemléképületeiből, ahol Orbán Viktor vejének érdekeltsége mindenféle luxusdolgot tervez bezsúfolni, hoteltől egészen kaszinóig. Pedig amikor az UNESCO felhívta a figyelmet az aggasztó projektre, állították, hogy csak felújítási munkákról lesz szó. Ja, és mindehhez hatalmas hitelt kaptak az államtól. Részletek itt.

OECD: A lista végén kullogunk a kisebbségek megítélésében

A Gazdasági és Együttműködési Szervezet (OECD) szerdán jelentést közölt a tagállamok társadalmainak sokszínűségéről. Ebből az derült ki, hogy míg több országban jelentősen javult a helyzet, a magyaroknak sikerült olyan abszolút negatív rekordot hozniuk a témában, amire senki sem számított. Minderről bővebben itt írnak.

Megváltoztak a Telekom otthoni és mobilos díjcsomagjai

Fotó: Kirsten Neumann/Getty Images

Szeptember 4-től az összes, vagyis a vezetékes és mobil lakossági díjcsomagot megújítja a Magyar Telekom. A változások alapvetően a költségek számottevő átalakulásával járnak, ugyanakkor a rugalmasság megmarad. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó Péter: Nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének

képcím

Nagy Márton az ársapkákról: előbb vagy utóbb, de ki kell...

képcím

A visszatartott uniós pénzek közel negyedét már előre...