Koltai Róbert fia újra bíróság elé áll

P. Koltai Gábort és nyolc társát többmilliárdos áfacsalással vádolják.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-27 12:46

P. Koltai Gábor és társai ellen költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben csütörtökön hirdettek ítéletet. A másodfokú bíróság több vádlott, köztük Koltai Róbert fia esetében hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárásra utasította a bíróságot, írja a 24.hu.

A büntetőügy még 2010-ben indult, P. Koltai Gábor már több hónapot töltött előzetes letartóztatásban.  A vád szerint P. Koltai Gábor és a többi vádlott 2008 és 2010 között angol nyelvű 3D-s animációs filmek gyártásával, illetve filmes jogok átruházásával kapcsolatos fiktív számlákkal és fiktív gyártási láncolattal külföldi off-shore cégeken keresztül többmilliárdos áfacsalást követtek el.

A tavaly májusi elsőfokú ítélet során a kilenc vádlott közül ötnek kimondták bűnösségét, ők felfüggesztett, 10 hónap és 2 év közötti szabadságvesztést kaptak, és volt, akit többmilliós pénzbüntetés kifizetésére köteleztek.

A csütörtöki döntése értelmében az ötöd- és hetedrendű vádlott elsőfokú ítélete jogerőre emelkedett. Két vádlott esetében azért utasították az elsőfokú eljárás megismétlésére a bíróságot, mert esetükben az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezésével járó eljárási szabálysértés valósult meg.

A további öt vádlottat, köztük P. Koltai Gábort érintően pedig az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás hiányos, aminek következtében az ítélet megalapozatlan.

 

Címlapkép: MTVA Fotó/ Zih Zsolt

Mai nap hírei

Nem halt ki a világ legnagyobb ragadozója? Fotón a bizonyíték!

metropol.hu6 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu11 órája

Dinoszauruszcsontok lehetnek a Holdon?

agrotrend.hu13 órája

Jó hír az áfáról

itbusiness.hu14 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu14 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu18 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu19 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu19 órája