Kokain miatt vádat emeltek Árpa Attila ellen

Startlap - Startlap
Az ügy előzményeként már 2019 márciusában házkutatást tartott a rendőrség a színész-rendezőnél.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fővárosi Főügyészség 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványoz, a Blikk értesülései szerint köztük van Árpa Attila is.

A vádirat szerint egy 33 éves férfi a 2017. évtől kokainnal és ectasyval kereskedett Budapesten. Rendszeres kokainvásárlója volt egy 49 éves férfi (a Blikk szerint ő valójában Árpa Attila), aki a 2018. évtől saját magának és a baráti-ismerősi összejöveteleire meghívottaknak felkínálásra vásárolt a kábítószerből, és utóbbival azt forgalomba hozta.

A 49 éves férfi 2019 márciusában 35 és 37 éves ismerőseit bízta meg, hogy vegyenek kábítószert egy ilyen összejövetelre. A két férfi a kokaint be is szerezte, és el is indultak volna megbízójukhoz, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni nyomozói elfogták őket, majd rajtaütöttek az összejövetelen is.

A vádirat szerint egy 36 éves szír állampolgár is kereskedett kokainnal, aki szintén adott el a 49 éves férfinak, amelyet egyes esetekben a később elfogott 35 éves férfi szállított.

A Fővárosi Főügyészség az öt férfi ellen vádat emelt, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 terhelttel szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje, azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt három magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel. Az ügyészség a jelentős mennyiségű kereskedéssel vádolt magyar és a kereskedéssel vádolt szír állampolgár esetében további büntetéseket, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást is indítványoz.

Az ügyben nyilatkozott Árpa Attila (akinél az ügy miatt órákig tartó házkutatás volt annak kirobbanásakor) a Blikknek.

A színész-rendező elmondta, hogy: “„Teljesen értetlenül állok az egész előtt, és csak magamat tudom ismételni, nem voltam, nem vagyok és sosem leszek drogkereskedő.A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem.”

Ez is érdekelhet

képcím

Saját polgármesterük vette meg a négygyerekes család házát...

képcím

Rácz Jenő és Gyuricza Dóra: „Vettünk egy családi házat,...

képcím

Király Linda Tóth Verának: "Majd ha lefogysz, és úgy énekelsz,...