Kiemelt Hírek 2021. július 27.

Kokain miatt vádat emeltek Árpa Attila ellen

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 27.
Az ügy előzményeként már 2019 márciusában házkutatást tartott a rendőrség a színész-rendezőnél.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fővárosi Főügyészség 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványoz, a Blikk értesülései szerint köztük van Árpa Attila is.

A vádirat szerint egy 33 éves férfi a 2017. évtől kokainnal és ectasyval kereskedett Budapesten. Rendszeres kokainvásárlója volt egy 49 éves férfi (a Blikk szerint ő valójában Árpa Attila), aki a 2018. évtől saját magának és a baráti-ismerősi összejöveteleire meghívottaknak felkínálásra vásárolt a kábítószerből, és utóbbival azt forgalomba hozta.

A 49 éves férfi 2019 márciusában 35 és 37 éves ismerőseit bízta meg, hogy vegyenek kábítószert egy ilyen összejövetelre. A két férfi a kokaint be is szerezte, és el is indultak volna megbízójukhoz, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni nyomozói elfogták őket, majd rajtaütöttek az összejövetelen is.

A vádirat szerint egy 36 éves szír állampolgár is kereskedett kokainnal, aki szintén adott el a 49 éves férfinak, amelyet egyes esetekben a később elfogott 35 éves férfi szállított.

A Fővárosi Főügyészség az öt férfi ellen vádat emelt, a 33 évessel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, a szír férfival szemben alapeseti kábítószer-kereskedelem, a további 3 terhelttel szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 33 éves férfit fegyházbüntetésre, társait börtönbüntetésre ítélje, azzal, hogy a forgalomba hozatallal vádolt három magyar férfi esetében a büntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel. Az ügyészség a jelentős mennyiségű kereskedéssel vádolt magyar és a kereskedéssel vádolt szír állampolgár esetében további büntetéseket, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást is indítványoz.

Az ügyben nyilatkozott Árpa Attila (akinél az ügy miatt órákig tartó házkutatás volt annak kirobbanásakor) a Blikknek.

A színész-rendező elmondta, hogy: “„Teljesen értetlenül állok az egész előtt, és csak magamat tudom ismételni, nem voltam, nem vagyok és sosem leszek drogkereskedő.A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem.”

Keresés az oldalon