23 milliárd forintnyi kokaint talált a magyar rendőrség Csepelen

Startlap - Startlap
A rekordmennyiségű kábítószerre a Szabadkikötőben bukkantak a rendőrök.

Ecuadorból indították útnak banánszállító konténerben, onnan Mexikón keresztül hajóval jutott Németországba, majd  végül november 8-án vasúton érkezett Magyarországra a rekordmennyiségű kábítószer – adta hírül a Telex.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót. A szállítmányra azután bukkantak november 11-én, hogy a BRFK-hoz bejelentést érkezett, miszerint a csepeli Szabadkikötőben aznap hajnalban egy maszkos férfi ólálkodott a konténerek körül.

Az ismeretlennek sikerült elmenekülnie a rendőrök elől, ugyanakkor megtalálták azt a hűtőkonténert, amelyet ki akart nyitni. 

 

A keddi sajtótájékoztatón Farkas László őrnagy arról számolt be, hogy a konténerben nagy tisztaságú kokain volt. A hatóság emberei 155 darab, egyenként hozzávetőlegesen 1 kilós csomagokat találtak, melyek feketepiaci értéke mintegy 24 milliárd forint (23 milliárd 880 millió).

Az elkövetőket eddig nem sikerült megtalálni, így a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást, különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása ügyében.

 

Címlapkép: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Ez is érdekelhet

képcím

Németh Szilárd a volt fideszes barátja ellen kampányol - A hét...

képcím

Második világháborús légibombát találtak Csepelen

képcím

Hollik István a kata-törvény elleni tüntetésről: "Ez nem olyan...