Ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen

Startlap - Startlap
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismét vádat emeltek Alec Baldwin színész-rendező ellen a filmforgatáson történt haláleset miatt.

 A színész elleni újabb büntetőeljárásról Új-Mexikó állam vádesküdtszéke döntött Santa Fe-ben a különleges ügyészek kezdeményezésére, akik egy új fegyverszakértői vizsgálat eredménye nyomán újították meg a vizsgálatot.

Alec Baldwin ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját. Akkoriban a fegyverszakértői vizsgálat alapján megalapozottnak látták a művész magyarázatát, miszerint nem volt köze ahhoz, hogy a Rust című western forgatásán éles lőszerrel töltött pisztoly elsült és Halyna Hutchins operatőr halálát okozta.

Az újabb vád lőfegyver hanyag kezeléséről, és a szükséges óvatosság hiányáról szól.

Az ügyészség arra is hivatkozik, hogy egy új fegyverszakértői vizsgálat kizárta, hogy a tragédiát okozó kelléktárgy anélkül elsülhetett, hogy valaki meghúzta volna ravaszát.

Alec Baldwin az eredeti nyomozás során, és több interjúban is azt állította, hogy ugyan hátra húzta a fegyver kakasát, ám a pisztoly anélkül működésbe lépett, hogy a ravaszt meghúzta volna.

A Rust című film forgatását mintegy másfél év szünet után tavaly áprilisban indították újra új helyszínen, Montana államban.

(MTI)

Címlapfotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Több mint 5,5 millió forintot sikkasztott a Tescóból egy...

képcím

Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád

képcím

Puskás-Dallos Boginak olyan végzettsége lesz, amiről sosem...