Több mint 5,5 millió forintot sikkasztott a Tescóból egy diákmunkás

Startlap - Startlap
A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt a 21 éves fiúval szemben, aki a helyi áruház pénztárosaként hónapokon át saját zsebére dolgozott. A biztonsági kamera felvette, hogyan lopta el a pénzt.

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol április hónaptól kezdődően pénztárosi feladatot látott el – írja az ugyeszseg.hu. A vádlott módszere az volt, hogy

indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékek ellenértékeként kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából,

majd azokat egy blokkba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól – közölték.

A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5.673.000 forintot sikkasztott. A vádlott ruházatában a tettenéréskor 250.000 forintot találtak. A biztonsági kamera felvételein látható a vádlott cselekménye és az elszámoltatása a tettenérés napján.

 

A járási ügyészség a pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. 

A vádhatóság 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 150.000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.

Címlapkép: Magyarország Ügyészsége

Ez is érdekelhet

képcím

Ellopták a pannonhalmi Radnóti-szobrot

képcím

14 milliárdot sikkasztottak ukrán tisztségviselők...

képcím

Ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen