Kilakoltathatnak egy 80 éves félig süket, vak nyugdíjast Zuglóban

Csúnyán átverte őt néhány szélhámos, most utcára kerülhet.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-18 13:37

Címlapkép: 24.hu

A 24.hu számolt be Stark Ferenc szomorú történetéről, aki csúnya átverés áldozata lett. A most 80 éves vak, félig süket férfi felesége halála után egy társkereső hirdetés útján megismerkedett egy asszonnyal és annak gyermekeivel, akik kihasználták a jóhiszeműségét és segítséget kérték tőle egy hitelfelvételhez. Az idős úr készségesen fedezetül adta a lakását a kölcsönügylethez, azonban röviddel a pénz felvétele után a család köddé vált.

Az idős férfi kénytelen volt egyedül törleszteni, de nem sokáig tudta fizetni a részleteket. Hamarosan elindultak ellene a jogi eljárások, amelyek eredményeként 2010-ben már egyszer ki akarták lakoltatni, ám a sajtó és néhány civil szervezet fellépése nyomán ez nem történt meg. Legutóbb arról tájékoztatták, hogy szeptemberben elindítják ellene a lakáskiürítési eljárást.

A követelés jelenleg a Fors Faktor Zrt. birtokában van. A lap megkereste a céget, mely így nyilatkozott:

“A Fors Faktor Zrt. a hivatkozott hitelfelvétel körülményeiről, az állítólagos csalásról, bármilyen ezzel kapcsolatos, folyamatban levő vagy lezárt hatósági eljárásról, perről semmilyen információval nem rendelkezik, a hitel folyósításában semmilyen szerepet nem játszott. A közhiteles nyilvántartásokból kitűnik, hogy a Mobilizmo Kft. tulajdonjogát 2010-ben a Magyar Ingatlanhitel Zrt. javára 2007-ben bejegyzett vételi jog alapján jegyezték be. A Fors Faktor Zrt. csak 2017-ben került az üggyel kapcsolatba, az ingatlan tulajdonjogát a Mobilizmo Kft. felszámolási eljárásában, nyilvános pályázaton vásárolta meg. A Fors Faktor Zrt. tulajdonjogának gyakorlása során a vonatkozó jogszabályok szerint jár el.”

Mai nap hírei

Fél nap alatt védettséget adhat a koronavírus ellen egy új magyar gyógyszer

168ora.hu13 órája

Mesés vagyon, ezt hagyta örökösére Pécsi Ildikó

metropol.hu14 órája

Veszélyes is lehet az iPhone 12 sorozatban lévő Magsafe

gsmring.hu15 órája

Erős gyengülést mutatott reggel a forint

tozsdeforum.hu15 órája

Ezzel a Youtube funkcióval rengeteg új videót fedezhetsz fel!

digitalhungary.hu17 órája

Újabb adag havazás jön

agroinform.hu18 órája

Élőlények tisztítják meg a tengert a műanyagtól

transpack.hu18 órája

Többet számít, hogy reggel vagy este sportolsz, mint gondolnád

she.life.hu19 órája