Kiderült, mennyibe kerül egy hatfős család kilakoltatása

Startlap - Startlap
Naponta 12 család kerül utcára.

Még  augusztus 14-én, jogvédők és ellenzéki képviselők tiltakozása mellett egy hatfős családot lakoltattak ki a Ferencvárosban. Devizahitel-tartozásuk volt, a 36 milliós összegből még 18 millió maradt, amit már nem tudtak kifizetni.

Az ellenzék ezek után rendkívüli ülést kezdeményezett az ügyben, melyen a Fidesz-KDNP képviselői nem vettek részt. A DK-s Oláh Lajos előzőleg írásban kérdéssel fordult Gulyás Gergelyhez, azt tudakolva, mennyi kilakoltatás volt eddig az idén.

 

A válasz során kapott adatokból kiderült, hogy május óta összesen 1355 kilakoltatás történt országszerte, melyeknek 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokba adási eljárások tették ki.

De egyéb okoknál fogva is történtek végrehajtások:

  • lakásügyben hozott határozatok miatt 310,
  • önkényesen birtokba vett lakás kiürítése miatt 81,
  • bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 4,
  • a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére 130

A fent említett ferencvárosi esetről pedig a jobbikos Sneider Tamás kérdezett, aki közösségi oldalán osztotta meg az erre kapott választ:

Augusztus 14-én egy hatfős családot, köztük egy öt hónapos kisgyereket és egy várandós anyát lakoltattak ki rendőrségi támogatással a fideszes városvezetésű Ferencvárosban. Hiába érkezett a helyszínre Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Pintér Tamás képviselőtársunk, a kilakoltatást ők sem tudták megakadályozni. Az eset kapcsán a Készenléti Rendőrség Hivatalához fordultam, ahonnan azt a tájékoztatást kaptam, hogy a “feladatot” 21 (!) fővel, 169 ezer forintnyi közpénz elfüstölésével oldották meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Ezekkel a tünetekkel kórházba kell vinni a koronavírusos...

képcím

Borkai Zsolt egy órán belül lefújta rendkívüli...

képcím

Romokban hever a kibérelhető magyar falu