Kibírnál 227 napot egy csónakban?

Ma este a Pi élete című remekmű lesz műsoron a televízióban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-25 13:43

2013-ban tizenegy Oscarra jelölték a Pi élete című filmet, de végül csak négyet sikerült elnyernie. A rendezőt, Ang Lee-t díjjal jutalmazták.

Ha valaki egy látványos filmet akar megnézni, nem fog csalódni, de nem egy könnyed mozi, így egy nehéz nap után nem biztos, hogy ez a legjobb választás. Aki nem riad meg az elgondolkodtató, képzeletet megmozgató alkotásoktól, annak viszont kötelező.

A premierkor kapott hideget és meleget is a nézőktől és a kritikusoktól egyaránt. A film Yann Martel 2001-ben megjelent regénye alapján készült. A főszereplő egy fiú (Suraj Sharma), akit az iskolában a neve miatt csúfolnak, szülei pedig eladósodnak a családi vállalkozásként üzemeltetett állatkert miatt. Egy hajóút során viharba kerülnek, ekkor a fiú elkeveredik a családja mellől, elveszíti őket, és korábbi életét is.

Egy csónakban hánykolódik, amit egy bengáli tigrissel, Richard Parkerrel oszt meg, így nincs biztonságban. Az óceánból kifogott halakkal etetni kezdi a tigrist, és szép lassan megszelídíti. A két hajótörött együtt küzd az életben maradásért, harcolnak egymással és a természeti viszonyokkal, de végül mindketten megértik, hogy csak egymásra számíthatnak.

A film egyszerre szól a reményről, a hitről, a kitartásról és a bátorságról. A fiú és a tigris többször is partot ér, két óceánon is átevickélnek, de leginkább egyfajta fantáziavilágban lubickolnak. Ang Lee rendező a 3D technológiát azért alkalmazta, mert szerinte ez segítette hozzá a nézőket, hogy megértsék mit él át a főszereplő, és mit érez eközben. A tigrist a vizuális effektekért felelős Bill Westenhofer „felügyelte”, hiszen nem egy igazi állatot láthatunk a filmben. Olyan technológiát alkalmaztak, ami szinte teljesen élethűvé varázsolta a tigrist. Természetesen a készítők előtte kutatták a tigriseket, többszáz órányi felvételt is készítettek róluk, hogy minél hitelesebb legyen a mozgása, viselkedése.

A forgatáshoz a világ legnagyobb hullámtartályát építették meg, amit egy tajvani repülőtéren állítottak fel: 70 méter hosszú és 30 méter széles volt. Ennek köszönhetően nem kellett minden jeleneteben számítógépes grafikával megalkotni a viharos jeleneteket.

2018. június 25. (hétfő)

23:55

Paramount Channel

 

Címkék:

filmajánló

Mai nap hírei

Az alábbi 3 csillagjegy nem képes titkot tartani - És van 3, akik örökre megőrzik őket

joy.hu8 órája

Jönnek a fagyok

agroinform.hu9 órája

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

ezalenyeg.hu10 órája

A 6. kihalási hullám most zajlik, akkor is ha sokan tagadják

koponyeg.hu10 órája

Neked vajon hány éves a lelked? Tűpontos jellemzést ad rólad

femcafe.hu12 órája

Aránytalanul nő a koronavírus fertőzöttek száma

napidoktor.hu16 órája

Tizenkétezerhez közelít az aktív fertőzöttek száma, hat honfitásunk hunyt el

demokrata.hu17 órája

Már a tengerentúlon Vujity Trvtko?

eletforma.hu18 órája