Kezdődik az egyik legfurcsább fesztivál, ahol a kakasok szelídségét mérik össze

Startlap - Startlap
Kezdődik XV. Kakas-szépségverseny és bográcsfesztivál, amelyen minden kakast a saját gazdája vezet fel, akárcsak egy kutyaversenyen.

Június 23-án minden a kakasokról és a baromfiról fog szólni Poroszlón. A településen idén immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a hagyománnyá vált Heves Megyei Kakas-szépségversenyt és Bográcsfesztivált. A szépség- és főzőverseny mellett színes programokkal, koncerttel is készülnek a szervezők.

Idén Poroszlón újra a Rendezvénytér ad otthon a hagyományos Heves Megyei Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztiválnak. Mind a szépség-, mind a főzőversenyre nevezni szükséges. A kakas szépségversenyen négy kategóriában lehet benevezni az baromfiudvar legszebbjeit: baromfi-kakas, pulyka-kakas, liba-gúnár, és kacsa-gácsér kategóriákban.

Arénában vezetik fel a gazdák

A versenyen az állatorvosokból és tenyésztőkből álló zsűri pontozza, hogy az állat mennyire szelíd, és mennyire illenek rá fajtájának jegyei, illetve miben egyedi. A baromfikat az alkalomra készített arénában gazdájuk vezeti fel egyenként. A legszebbeket arany, ezüst és bronz serleggel és oklevéllel jutalmazzák, illetve kihirdetik, hogy ki nyerte el 2018-ban a Baromfiudvar királya címet is.

A szépségversennyel egy időben zajlik a főzőverseny, melyen a nevezett csapatok kakasból készült ételeket főznek a saját szájuk íze szerint. A fesztiválon kóstolójegyeket lehet venni, amik ellenében fél adagot kóstolhat a vendég abból a bográcsból, amelyikből szeretne.

A versenyek eredményhirdetése után a délután folyamán vicces, jókedvű bűvészműsort láthatnak a látogatók. Lesz lufihajtogatás, trükkoktatás, varázslatos mesék, és sok kacagás. Ezt követően a Bandiera Zászlóforgató csapat mutatja meg, hogy mit tud, este pedig Geszti Péter élő koncertjét hallgathatja meg a nagyérdemű.

Szombaton egész nap kirakodóvásár, légvár és kézműves bemutató is emeli a rendezvény fényét.

Forrás:

Poroszló.hu

Ez is érdekelhet

képcím

Csősz Bogi elvált: "Ha nagyon anyagias lennék, vele maradtam volna"

képcím

Finomlisztet hívott vissza a Nébih a boltokból

képcím

A matyóba öltöztetett Tóth Gabi kicenzúrázva énekelte saját...